• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas un Grieķijas attiecības ir labas un perspektīvas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2002., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu attiecības veidotas uz abpusēji izdevīgiem pamatiem

Vēl šajā numurā

02.07.2002., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas un Grieķijas attiecības ir labas un perspektīvas

Vakar, 1.jūlijā, darba vizītē Rīgā uzturējās Grieķijas alternatīvais ārlietu ministrs

ALTERNATIVAIS.JPG (19002 bytes)
Foto: A.F.I.
Grieķijas alternatīvais ārlietu ministrs Anastasijs Gianits

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 1.jūlijā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Grieķijas alternatīvo ārlietu ministru Anastasiju Gianitsi.

Galvenais sarunu temats bija Grieķijas gatavošanās Eiropas Savienības (ES) prezidentūras pārņemšanai nākamā gada pirmajā pusē, kad paredzama līguma parakstīšana par Latvijas iestāšanos ES. A.Gianitsis atzīmēja, ka Eiropas Konvents nākamā gada sākumā nāks klajā ar priekšlikumiem par ES reformu.

Ministru prezidents interesējās par Grieķijas kā ES prezidējošās valsts plānotajām darbības prioritātēm.

A.Bērziņš arī informēja, ka Latvijai šobrīd sarunās ar ES būtiskākā ir lauksaimniecības sadaļas jautājumu risināšana. A. Gianitsis sarunas gaitā izteica viedokli, ka Latvijai Dānijas ES prezidentūras laikā izdosies slēgt šo nozīmīgo sarunu sadaļu.

A. Gianitsis arī informēja, ka tiek risināts jautājums, lai tuvākajā laikā Latvijā tiktu atvērta Grieķijas vēstniecība.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Pie ārlietu ministra

Vakar, 1.jūlijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Grieķijas alternatīvo ārlietu ministru Anastasiju Gianitsi, kurš ir atbildīgs par Eiropas Savienības (ES) jautājumiem un uzturas Latvijā darba vizītē. Vizītes mērķis ir gatavošanās Grieķijas ES prezidentūrai 2003. gada pirmajā pusē. Sarunu laikā pārrunāta Grieķijas prezidentūras darba kārtība, ES paplašināšanās, kā arī Eiropas nākotnes jautājumi.

I.Bērziņš uzsvēra, ka Latvijas un Grieķijas divpusējās attiecības ir labas un ka perspektīvā pēc Latvijas pievienošanās ES un NATO abas valstis varētu būt labas sadarbības partneres ES un NATO. Ministrs atzīmēja, ka Latvija būs gatava pabeigt iestāšanās sarunas līdz gada beigām, ja ES tam būs gatava, norādot, ka jutīgākais jautājums ir lauksaimniecība. Šajā aspektā ministrs atzīmēja, ka Latvija vēlas iegūt tās interesēm atbilstošu ražošanas kvotu apjomu, kā arī iestājas par vienlīdzīgas konkurences un attīstības nosacījumu nodrošināšanu kopīgajā tirgū vietējiem zemniekiem.

Informējot par valdības prioritātēm pirmspievienošanās periodā, I.Bērziņš apliecināja, ka galvenā uzmanība tiks pievērsta administratīvās kapacitātes un tiesu sistēmas nostiprināšanai, cīņai ar korupciju un sabiedrības integrācijai. Ministrs arī uzsvēra, ka Latvija Grieķijas ES prezidentūras laikā sagaida, ka tiks parakstīts iestāšanās līgums, kā arī Eiropas Konventam vajadzētu nākt klajā ar ES reformu priekšlikumiem.

I.Bērziņš arī aicināja Grieķijas pusi atvērt vēstniecību Latvijā.

A.Gianitsis atzīmēja, ka Grieķija iestājas par to, lai sarunu process ar kandidātvalstīm tiktu pabeigts līdz gada beigām. Grieķijas alternatīvais ārlietu ministrs uzsvēra, ka Grieķija iestājas par sabalansēta risinājuma panākšanu lauksaimniecības jautājumos. Runājot par Grieķijas prioritātēm prezidentūras laikā, A.Gianitsis apliecināja Grieķijas vēlmi panākt, lai iestāšanās līgumi ar kandidātvalstīm tiktu parakstīti tās prezidēšanas laikā. A.Gianitsis norādīja, ka Grieķija lielāku uzmanību gatavojas pievērst Eiropas Savienības konkurētspējas celšanai, imigrācijas jautājumiem, kopējās ārējās un drošības politikas jomai. A.Gianitsis arī atzīmēja nepieciešamību padarīt efektīvāku ES institūciju darbu.

 

Ārlietu ministrijas preses centrsi

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!