• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēstnieku atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2002., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ir apsveicami, ka iedzīvotāji kļūst sabiedriski aktīvāki"

Vēl šajā numurā

02.07.2002., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēstnieku atvadu vizītēm

Vakar, 1.jūlijā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Juhanu Haravē, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Igaunijas divpusējās attiecības un abu valstu virzību uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Runājot par Latvijas un Igaunijas integrāciju ES un NATO, J.Straume un J.Haravē bija vienisprātis, ka pašlaik virzība uz šīm starptautiskajām organizācijām ir veiksmīgā noslēguma fāzē. J.Straume pauda pārliecību, ka NATO kandidātvalstu sammitā Rīgā šonedēļ tiks izdarīts apkopojums par padarīto, lai jau Prāgas sammitā šā gada beigās tiktu pieņemts pareizais lēmums par triju Baltijas valstu uzaicināšanu iestāties šajā transatlantiskajā organizācijā.

J.Straume informēja viesi par rudenī gaidāmajām 8.Saeimas vēlēšanām, kurās zināmu pārsvaru, viņaprāt, varētu iegūt kreisi orientētie politiskie spēki, tāpēc valdības koalīciju veidojošajām partijām jāstrādā vēl nopietnāk, lai Latvijas ārpolitiskais kurss pēc parlamenta vēlēšanām netiktu mainīts.

Sarunas gaitā J.Straume un J.Haravē pārrunāja arī abu Baltijas valstu attiecības ar Krieviju, kā arī to attīstību pēc Latvijas un Igaunijas iestāšanās NATO.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu Latvijas un Igaunijas attiecību stiprināšanā un pasniedza piemiņas medaļu.

Vakar, 1.jūlijā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās arī ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Janu Bulenovu, kura bija ieradusies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Čehijas divpusējās sadarbības padziļināšanas iespējas politikā, ekonomikā un kultūrā.

Saeimas priekšsēdētājs, vērtējot pēdējo gadu nozīmīgākos notikumus, augstu novērtēja aktīvos Latvijas un Čehijas parlamentāros kontaktus un izteica cerību, ka tie būs tikpat intensīvi arī turpmāk. Viņš arī uzsvēra Čehijas prezidenta Vāclava Havela lomu NATO un Eiropas Savienības kandidātvalstu sadarbības aktivizēšanā. Savukārt Čehijas vēstniece J.Bulenova atzinīgi novērtēja abu valstu sadarbību aizsardzības jomā, kā arī pauda savas valsts atbalstu Latvijas integrācijai NATO.

Abas puses arī pārrunāja Latvijas un Čehijas divpusējās attiecības ar Krieviju.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!