• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ārvalstu militāro struktūru sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2002., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mēs runāsim arī par to, kas darāms līdz novembrim"

Vēl šajā numurā

04.07.2002., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ārvalstu militāro struktūru sadarbību

ATASEJS.JPG (21972 bytes)
Vakar, 3.jūlijā: Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, ārvalstu militāro atašeju asociācijas priekšsēdētājs pulkvežleitnants Džefrijs Sengs (centrā) un Lielbritānijas militārais atašejs, nākamais ārvalstu militāro atašeju asociācijas priekšsēdētājs Endrū Tagijs
Foto: A.F.I.

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis vakar, 3. jūlijā, tikās ar ārvalstu militāro atašeju asociācijas priekšsēdētāju pulkvežleitnantu Džefriju Sengu un pulkvežleitnantu Endrū Tagiju. Tikšanās notika sakarā ar ārvalstu militāro atašeju asociācijas vadības maiņu — līdzšinējais asociācijas priekšsēdētājs Dž. Sengs no ASV, kurš priekšsēdētāja pienākumus veica gandrīz gadu, jūlijā beidz dienestu Latvijā, un viņa vietā militāro atašeju asociācijas vadību pārņem E. Tagijs no Lielbritānijas.

Aizsardzības ministrs un asociācijas pārstāvji bija vienās domās par to, ka sadarbība atašeju informēšanas jautājumos starp ministriju un asociāciju bijusi sekmīga. Būtisks ir bijis ieguldījums, ko šāda sadarbība devusi Latvijas un ārvalstu militāro struktūru attiecību attīstībai. Turklāt ir ļoti būtiski, ka atašeju asociācija veicina dialogu dažādu valstu militāro diplomātu vidū, starp kuriem ir ne tikai NATO valstu, bet arī neitrālo vai arī dažādu citu militāro bloku valstu pārstāvji.

Aizsardzības ministrijā abas ārvalstu militārpersonas tikās arī ar ministrijas valsts sekretāru Edgaru Rinkēviču un Nacionālo bruņoto spēku komandieri pulkvedi Raimondu Graubi.

Tiekoties ar Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku vadību, ārvalstu militāro atašeju asociācijas pārstāvji apsprieda arī turpmākās praktiskās sadarbības jautājumus. Par vienu no svarīgākajiem sadarbības aspektiem tika atzīta nepieciešamība iepazīstināt ārvalstu militāros atašejus ne tikai ar mūsu valsts militāro attīstību, bet arī ar tās vēsturi un kultūras tradīcijām, lai veicinātu savstarpējo sapratni starp dažādām valstīm un Latviju.

Latvijas aizsardzības sistēmas vadītāji pateicās Dž. Sengam par paveikto ārvalstu militāro atašeju asociācijas priekšsēdētāja amatā un novēlēja E. Tagijam sekmīgi turpināt iesākto darbu.

Ārvalstu militāro atašeju asociācijā Latvijā ir apvienoti visi 29 mūsu valstī akreditētie militārie atašeji, no tiem tikai septiņi rezidē Latvijā. Saskaņā ar militāro atašeju asociācijas nolikumu par asociācijas priekšsēdētāju var būt tikai Latvijā rezidējošs atašejs.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!