• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Polijas atbalstu ceļā uz transatlantisko aliansi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2002., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad tilts uz Prāgu atklāts

Vēl šajā numurā

06.07.2002., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Polijas atbalstu ceļā uz transatlantisko aliansi

Vakar Rīgā uzturējās Polijas prezidents, lai piedalītos sammita “Rīga 2002: tilts uz Prāgu” atklāšanā

PR8.JPG (23247 bytes) PR7.JPG (23189 bytes)

Vakar, 5.jūlijā, Rīgas pilī: Latvijas prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, Polijas prezidents Aleksandrs Kvašņevskis; Polijas vēstnieks Latvijā Tadeušs Fišbahs un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga
Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 5. jūlijā, tikās ar Polijas prezidentu Aleksandru Kvasņevski, uzsverot Polijas prezidenta lomu, pārstāvot Rīgas NATO kandidātvalstu sanāksmē jaunās NATO dalībvalstis un ilgstoši atbalstot Baltijas un citu NATO kandidātvalstu iekļaušanos aliansē. Abu valstu prezidenti pārrunāja jaunākās aktualitātes NATO paplašināšanās procesā, jauno NATO un Krievijas dialogu, potenciālo abu valstu sadarbību NATO ietvaros. Polijas prezidents vēlreiz uzsvēra — Baltijas valstīm jākļūst par NATO dalībniecēm, Prāgas NATO galotņu sanāksmē saņemot uzaicinājumu iestāties aliansē. Abas puses bija vienisprātis – Eiropā un transatlantiskajās drošības attiecībās ir pienācis jauns, vēsturisks laikmets, kurā valda kopīgas vērtības un līdzatbildība drošības situācijā pasaulē.

Polijas prezidents iepazīstināja Latvijas kolēģi ar iniciatīvu, kurai gribētu rast atbalstu partneru vidū un kura būtu vērsta uz stabilitātes telpas paplašināšanu Eiropā, — Viļņas desmitnieka un Višegradas valstu ciešāku sadarbību, kurā būtu svarīga loma Polijas un Baltijas valstu pieredzei NATO integrācijā. V.Vīķe-Freiberga pēc tikšanās LNT raidījumā, kurā piedalījās arī Polijas prezidents, uzsvēra, ka Baltijas valstis jau šobrīd var “eksportēt” savu NATO integrācijas, demokratizācijas un valsts reformu īstenošanas pieredzi, kuras vistiešākais apliecinājums ir stabilitāte Baltijas reģionā.

V.Vīķe-Freiberga un A.Kvasņevskis pārrunāja Latvijas un Polijas virzību uz ES, stāvokli iestāšanās sarunās, uzsverot, ka sarunās nepieciešami skaidri noteikumi un vienlīdzības princips.

Pārrunājot bilaterālo sadarbību, abi prezidenti kā lielisku nodēvēja savstarpējo politisko dialogu un pauda cerību par ekonomisko attiecību tālāku paplašināšanos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!