• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Satiksmes ministrijas plāniem ceļu atjaunošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2002., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

09.07.2002., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Satiksmes ministrijas plāniem ceļu atjaunošanai

Piektdien, 5.jūlijā, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Vigo Legzdiņš piedalījās Zemkopības ministrijas rīkotajā reģionālajā konferencē “Mūsdienu Latvija un zemnieks, iespējas un izaicinājumi”, kas notiek Bauskas rajona Īslīces pagastā.

V.Legzdiņš pastāstīja par tuvākajos gados iecerētajām programmām valsts ceļu atjaunošanai Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Aizkraukles un Rīgas rajonā. Valsts sekretārs atzina, ka, saņemot Valsts autoceļu fondā (VAF) 85% no akcīzes nodokļa par degvielu, lielāka uzmanība būs jāpievērš ne tikai visai valstij svarīgiem, bet arī reģionālas nozīmes ceļiem. Taču pagastu un rajonu pašvaldībām ir jāvienojas par prioritātēm, jo ne jau uzreiz būs iespējams rekonstruēt visus pašlaik sliktā stāvoklī esošos ceļus.

Gan Saeima, gan valdība ir akceptējusi Satiksmes ministrijas priekšlikumu palielināt ieņēmumus VAF no akcīzes nodokļa, lai glābtu Latvijas ceļus, kuru sabrukšana pašlaik krietni vien apsteidz remontdarbu iespējas. Taču galīgais lēmums par izmaiņām budžetā būs jāpieņem jaunajai valdībai pēc Saeimas vēlēšanām.

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs informēja zemniekus arī par to, kā turpmāk plānots iesaistīt lauku uzņēmējus ceļu uzturēšanas darbos.

Šogad rajonu un pagastu pašvaldības saņēmušas no VAF vidēji par 30% vairāk līdzekļu ceļu uzturēšanai nekā pērngad attiecīgā laika posmā.

 

Satiksmes ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!