• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par drošību un likumību dienestā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2002., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līgumiem ar Rumāniju

Vēl šajā numurā

09.07.2002., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par drošību un likumību dienestā

Šajās dienās piecu gadu jubileju atzīmē viena no jaunākajām Nacionālo bruņoto spēku (NBS) struktūrvienībām — Militārā policija (MP). Tā tika izveidota kā militārās disciplīnas un likumības nodrošināšanas vienība, kas apsargā Aizsardzības ministrijas noteiktos objektus un amatpersonas, rūpējas par mūsu viesu drošību, pavada un apsargā militārās kravas, veic militārajā dienestā izdarīto noziegumu izziņu un citus uzdevumus. No 2000. gada MP piedalās arī miera uzturēšanas spēkos Kosovā.

Karavīrus, kuru pazīšanas zīme ir aveņkrāsas beretes un burti MP, civilie ļaudis vistuvāk iepazīst mūsu valstij nozīmīgos svētkos — 11. un 18. novembrī, kad notiek militārās parādes un citas oficiālas ceremonijas, kurās viņi rūpējas par drošību un kārtību.

Svētku dienā pēc ziedu nolikšanas pie Brīvības pieminekļa Nacionālajā aizsardzības akadēmijā karavīrus sveica NBS komandieris pulkvedis Raimonds Graube, Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Normunds Pēterkops, NBS štāba priekšnieks aviācijas pulkvedis Kārlis Krēsliņš un NBS struktūrvienību pārstāvji.

Militārās policijas priekšnieka p.i. kapteinis Andris Veženkovs savā uzrunā atskatījās uz MP tapšanas vēsturi. MP pirmie komandieri bija pulkvežleitnants Raimonds Vrublovskis un majors Ervīns Zorgenfreijs. 1999. gada 5. augustā iesvētīts vienības karogs. Tagad MP ir jaunu pārvērtību priekšā, jo vienība sāks darbu arī valsts reģionos.

Par priekšzīmīgu dienestu un teicamu uzdevumu veikšanu aizsardzības ministra un NBS komandiera apbalvojumus jubilejas reizē saņēma majors Jevgēņijs Ivanovs, komandkapteinis Ivars Litavnieks, virsleitnants Uģis Drava, virsniekvietnieks Imants Naglis u.c. karavīri.

Pulkvedis Raimonds Graube savā apsveikumā sacīja:

— Ikdienā esmu drošs, ka militārā krava, bruņojums vai citas bīstamās kravas nonāks galapunktā, ja tās apsargā mūsu Militārā policija. Arī par karavīru stāju un reglamenta prasību izpildi varu sacīt tikai labus vārdus, jo nereti Militārās policijas pārstāvis ir pirmā militārpersona, ar kuru sastopas mūsu ārzemju viesi, un viņam rodas pirmais iespaids par mūsu militārajiem cilvēkiem. Arī jūs gaida reorganizācija. Ne vienmēr tas ir patīkamākais vārds, bet NBS attīstības plāni paredz, ka jūsu uzdevumi ies dziļumā un plašumā reģionālajos līmeņos un jūsu skaitliskais sastāvs palielināsies. Es augstu vērtēju jūsu darbu, jo zinu, ka pagaidām daudzi no jums strādā garākas stundas, nekā tam vajadzētu būt. Tas ir pagaidām, jo ceru, ka, risinot attīstības jautājumus, uzlabosim darba organizāciju. Saku jums lielu paldies un sveicu jūs jubilejā!

 

Andris Kļaviņš — “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!