• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas kiberpilsētas faktu Valmierā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2002., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par holokaustu un mūsu vainas apziņu

Vēl šajā numurā

10.07.2002., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas kiberpilsētas faktu Valmierā

Vidzemes augstskolas, Vidzemes attīstības aģentūras un citu institūciju informācijas tehnoloģiju (IT) jomas attīstībai Vidzemē veidotā projekta “Baltijas kiberpilsēta” ietvaros pašlaik tiek slēgti nodomu protokoli par sadarbību ar pasaules mēroga IT firmām. Pašlaik notiek sarunas ar firmām “Microsoft” un “Nokia”.

Tāpat veiksmīgi pirmo atlases kārtu izturējušais Baltijas kiberpilsētas projekts jūlija otrajā pusē atkārtoti tiks skatīs Ekonomikas ministrijas un Eiropas Komisijas izveidotajā PHARE programmu uzraudzības komisijā. Līdz tam ar ārvalstu ekspertu palīdzību projektā vēl veiks dažādus uzlabojumus, kā arī sāks skiču izstrādi Baltijas kiberpilsētas centra ēkas celtniecībai. Ēka būs trijos stāvos: pirmajā stāvā atradīsies Vidzemes augstskolas Informācijas tehnoloģiju studiju nodaļas telpas, savukārt otrais stāvs būs atvēlēts tā sauktā biznesa inkubatora izveidei, kurā darbosies jaunās IT firmas, līdz tās iegūs konkurētspēju tirgū. Trešajā stāvā būs prezentācijas un darba telpas lielajām informācijas tehnoloģiju firmām.

Projekta apjoms no sākotnēji paredzētajiem 19 miljoniem eiro samazināts līdz 12 miljoniem eiro. Paredzams, ka rudenī “Baltijas kiberpilsēta” būs viens no tiem projektiem, kurus atbalstīs ES reģionu attīstības PHARE programma.

Baltijas kiberpilsētas projekta ietvaros plānots veicināt moderno tehnoloģiju un komunikācijas līdzekļu jomas attīstību Baltijas reģionā, kā arī palīdzēt jaunām firmām ienākt informācijas tehnoloģiju tirgū.

 

BNS

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!