• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas gaisa telpas kontroles attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2002., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO un drošību Eiropā un visur citur

Vēl šajā numurā

10.07.2002., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas gaisa telpas kontroles attīstību

Latvijas Republikas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 8.jūlijā tikās ar NATO Pretgaisa aizsardzības komitejas pārstāvjiem.

Latvijas un NATO amatpersonas apmainījās ar informāciju par integrācijas NATO procesu, uzsverot Latvijas gaisa telpas kontroles attīstību, kā arī pretgaisa aizsardzības spēju palielināšanu.

Komitejas vadītājs ģenerālmajors Ērihs Kīsenbauers norādīja, ka Latvijas aizsardzības sistēmas plānotā attīstība ir stabila un netiek mainīta. Viņš īpaši uzsvēra, ka NATO atzinīgi vērtē Baltijas valstu un NATO gaisa telpas novērošanas sistēmu datu apmaiņu vienotā tīklā.

Ģ.V.Kristovskis informēja NATO Pretgaisa aizsardzības komitejas locekļus par paveikto Latvijas pretgaisa aizsardzības sistēmas nostiprināšanā, kā arī par sabiedrības informēšanu valsts aizsardzības jautājumos. Kā īpaši svarīgu Latvijas puse uzsvēra nesen apstiprināto civilās un militārās sadarbības koncepciju, kas ir būtiska mūsu valsts militāro un civilo struktūru sadarbībā.

Tikšanās laikā abas puses apsprieda arī starptautiskās drošības politikas aktualitātes, īpaši akcentējot ciešas reģionālās sadarbības nepieciešamību, kā arī informācijas apmaiņu dažādās starptautiskās organizācijās.

NATO Pretgaisa aizsardzības komiteja ir pirmā alianses pastāvīgā struktūra, kas ieradusies iepazīties ar Latvijas aizsardzības sistēmas infrastruktūru. Šodien 16 komitejas locekļi no septiņām valstīm apmeklēs Gaisa spēku informācijas centru, kā arī Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības divizionu Lielvārdē.

Aizsardzības ministrijas sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!