• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēstnieku atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2002., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.07.2002., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēstnieku atvadu vizītēm

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 11. jūlijā, atvadu vizītē pieņēma Čehijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Janu Bulenovu.

Abas puses pārrunāja Rīgas NATO kandidātvalstu valdību vadītāju tikšanās nozīmību, apliecinot kandidātvalstu solidaritāti ceļā uz dalību aliansē. Prezidente lūdza nodot personīgus sveicienus Čehijas prezidentam Vāclavam Havelam, “kura atbalstu tikko izjutām, saņemot no viņa sveicienus sammita noslēgumā. Mēs augstu vērtējam prezidenta Havela atbalstu Latvijai, un to apliecina arī lielais viņa atbalstītāju skaits Latvijā,” sacīja V.Vīķe–Freiberga.

J.Bulenova sacīja, ka Čehijas delegācija, kas ieradās uz Rīgas sammitu, arī lai iepazītos ar Latvijas pieredzi šīs augsta līmeņa sanāksmes rīkošanā, ir aizbraukusi mājās ar gandarījumu par gūto pieredzi un idejām Prāgas NATO valstu galotņu sanāksmes organizēšanā. Vēstniece arī atzīmēja, ka lieliskā sadarbība starp Latviju un Čehiju, topošo un jauno NATO dalībvalsti, aizsardzības jomā un NATO integrācijā ir tā vērta, lai par to stāstītu arī Prāgas sanāksmē.

Prezidente un Čehijas vēstniece pārrunāja arī aktuālākos ES paplašināšanās jautājumus, uzsverot mazo valstu savstarpējā atbalsta un solidaritātes nozīmi ES integrācijā un jaunās Eiropas veidošanā.

V.Vīķe–Freiberga pateicās J.Bulenovai par ieguldītajām rūpēm aktīvu un solidāru Latvijas un Čehijas attiecību stiprināšanā.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar atvadu vizītē pieņēma Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Pīteru Makkelaru, lielāko uzmanību sarunā pievēršot iespējām paplašināt ekonomisko dialogu starp abām valstīm.

Prezidente pauda pateicību Kanādai par Baltijas valstu okupācijas neatzīšanas politiku, kā arī to, ka tā “sniedza pajumtes iespēju daudziem latviešiem trimdā”. Šodien, viņa atzīmēja, Kanādas ieguldījums ir būtisks un nenovērtējams tieslietu sistēmas stiprināšanā Latvijā, valsts valodas apmācības programmās u.c.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga atvadu vizītē pieņēma Beļģijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Luiju Engelenu.

Abas puses apspriedās par ES paplašināšanās aktualitātēm, un prezidente atzīmēja Beļģijas ieguldījumu tās prezidentūras laikā apliecinātajam atbalstam paplašināšanās procesam. Prezidente un Beļģijas vēstnieks bija vienisprātis, ka jaunajā Eiropā svarīgi saglabāt katras dalībvalsts identitāti, tajā skaitā veicinot tās kultūras un valodas attīstību.

Pārrunātas arī divpusējās attiecības starp Latviju un Beļģiju, kā arī iespējas izvērst ekonomiskos kontaktus. Prezidente pauda cerību, ka šonedēļ Latvijā notiekošā Valonijas reģiona premjerministra vizīte stiprinās sakarus starp Latviju un šo Beļģijas reģionu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!