• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts ieņēmumu dienesta iekasētajiem maksājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2002., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par invalīdu tiesībām uz izglītību

Vēl šajā numurā

12.07.2002., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts ieņēmumu dienesta iekasētajiem maksājumiem

Šā gada pirmajā pusē Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu un citu maksājumu apjoms valsts kopbudžetā, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, pieaudzis par 79,85 miljoniem latu jeb 11,27%.

Pirmajos sešos mēnešos šogad Valsts ieņēmumu dienesta administrētie maksājumi (nodokļi, valsts nodevas, maksājumi par valsts kapitāla izmantošanu, sodi) valsts kopbudžetā saņemti 788,44 miljonu latu vērtībā (pērn — 708,59 miljoni latu).

Tā akcīzes nodoklis iekasēts 86,5 miljoni latu, kas ir par 10,7 miljoniem jeb 14% vairāk nekā pērn gada pirmajā pusē. Pievienotās vērtības nodoklis iekasēts par 182,3 miljoniem latu, kas ir par 14 miljoniem jeb 8,4% vairāk nekā pērn. Pat uzņēmumu ienākuma nodoklis, kam no 2002.gada 1.janvāra ir samazināta likme par 3%, iekasēts vairāk nekā pērn — ieņēmumi šogad ir 57,1 miljons latu, kas par 2,5 miljoniem pārsniedz pērnā gada līmeni.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš augstu vērtē šos Valsts ieņēmumu dienesta darbības rādītājus: “Budžeta ieņēmumi jau pirmajā pusgadā ir pārsnieguši pērnā gada ieņēmumus par 80 miljoniem latu. Es esmu apmierināts un iepriecināts par lielisko Valsts ieņēmumu dienesta darbu, ko apliecina šie skaitļi, — tas ir tiešām liels ieņēmumu apjoma pieaugums! Tādēļ arī ceru, ka turpmāk tiks atbalstītas Valsts ieņēmumu dienesta un Finansu ministrijas iniciatīvas nodokļu iekasēšanas sistēmas sakārtošanā. Piemēram, rudenī tiks pieņemti mūsu iniciētie grozījumi likumā par nodokļiem un nodevām, kas būtiski palīdzētu Valsts ieņēmumu dienestam grūtajā un atbildīgajā nodokļu iekasēšanas darbā.”

Jūnijā Valsts ieņēmumu dienesta administrētie ieņēmumi valsts kopbudžetā iekasēti par 141,37 miljoniem latu, kas ir par 15 miljoniem jeb 11,6% vairāk nekā pērnā gada jūnijā.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!