• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Telekomunikāciju pakalpojumu izmaksu aprēķināšanu un attiecināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2002., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64449

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts valodas centra direktora amata konkursa problēmu

Vēl šajā numurā

12.07.2002., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Telekomunikāciju pakalpojumu izmaksu aprēķināšanu un attiecināšanu

Trešdien, 10.jūlijā, padomes sēdē izskatīti un konceptuāli atbalstīti Telekomunikāciju pakalpojumu izmaksu aprēķināšanas un attiecināšanas metodikas pamatprincipi, pēc kuriem tiks nodrošināta izmaksām tuvināta tarifu piemērošana balss telefonijā, nomātām līnijām un starpsavienojumiem. Atbilstoši metodikai telekomunikāciju uzņēmumiem būs jādala darbības izmaksas, izmantotais kapitāls un ieņēmumi pēc darbības virzieniem — pamata tīkls, vietējais piekļuves tīkls, mazumtirdzniecība, citi darbības veidi. Izstrādāto metodikas pamatprincipu pamatā ir starptautiskā prakse un Eiropas Komisijas rekomendācijas, kas paredz, kādā veidā regulējamam uzņēmumam ir jāveic grāmatvedības nodalīšana, izmaksu uzskaite un attiecināšana.

Regulatora Telekomunikāciju un pasta departaments turpinās darbu telekomunikāciju pakalpojumu izmaksu aprēķināšanas un attiecināšanas metodikas izstrādē, kuras nosacījumi būs obligāti uzņēmumiem ar būtisku ietekmi tirgū.

Lai sekmētu telekomunikāciju pakalpojumu tirgus atvēršanu, Regulators ir izstrādājis un 16.maijā apstiprinājis procedūru un kritērijus telekomunikāciju uzņēmumu ar būtisku ietekmi tirgū atzīšanai. Lai Regulators varētu izvērtēt un pieņemt lēmumu par uzņēmumiem ar būtisku ietekmi tirgū, padomes sēdē tika izskatīti Regulatora Telekomunikāciju departamenta izstrādātie priekšlikumi par telekomunikāciju pakalpojumu tirgiem. Telekomunikāciju pakalpojumu tirgi varētu būt: fiksēto balss telefonijas pakalpojumu realizācijas tirgus; nomāto līniju pakalpojumu realizācijas tirgus; publisko taksofonu pakalpojumu realizācijas tirgus; starpsavienojumu pakalpojumu tirgus; mobilo balss telefonijas pakalpojumu realizācijas tirgus.

Lai izzinātu arī ieinteresēto pušu viedokļus, informācija par telekomunikāciju pakalpojumu tirgiem tiks ievietota Regulatora mājaslapā komentāru sniegšanai.

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!