• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno mājaslapu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2002., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu katra pienākums ir padarīt savu darbu

Vēl šajā numurā

12.07.2002., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno mājaslapu

Sākot ar 11.jūliju, visiem interesentiem internetā pieejama jaunā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapa, kuras adrese ir www.cvk.lv.

Šī CVK mājaslapa no iepriekšējās atšķiras ar mūsdienīgāku dizainu un mājaslapas apmeklētājiem vieglāk lietojamu informācijas izkārtojumu. Jaunums ir arī lapas apmeklētājiem domātā aptauja, kur pašreiz iespējams atbildēt uz jautājumu “Vai jūs plānojat piedalīties 8.Saeimas vēlēšanās?”. Mājaslapā paredzēta vieta arī svarīgākajai informācijai angļu un krievu valodā.

Jaunā CVK mājaslapa ir veidota, izmantojot satura vadības rīka sistēmu, kas atvieglos mājaslapas administrēšanu un ļaus vieglāk un līdz ar to arī ātrāk papildināt lapu ar jaunu informāciju.

Tuvojoties 8.Saeimas vēlēšanām, jaunajā CVK mājaslapā iekļauta arī īpaša, vēlēšanām veltīta sadaļa. Tajā šobrīd atrodama svarīgākā informācija par vēlēšanu kārtību, atbildes uz vēlētājus biežāk interesējošiem jautājumiem, informācija deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem un vēlēšanu normatīvie dokumenti.

Tomēr, kā atzina CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, lai gan mājaslapas rekonstrukcija ilga trīs mēnešus un šobrīd lapa ir nodota sabiedrības vērtējumam, simboliski tā nekad nebūs gatava, jo tiks regulāri papildināta ar jaunāko informāciju. Piemēram, paredzēts, ka, beidzoties deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanai un reģistrēšanai 8.Saeimas vēlēšanām augustā, CVK mājaslapā būs pieejami deputātu kandidātu saraksti, partiju un partiju apvienību 4000 zīmju priekšvēlēšanu programmas un ziņas par deputātu kandidātiem. Tāpat, tuvojoties vēlēšanām, CVK mājaslapā tiks publicētas vēlēšanu iecirkņu adreses un darba laiki. Savukārt vēlēšanu naktī CVK mājaslapā varēs sekot līdzi vēlēšanu rezultātu apkopošanai.

Jāuzsver, ka, pilnveidojot mājaslapu, saglabātas arī visas svarīgākās iepriekšējās mājaslapas sadaļas, un CVK mājaslapā iespējams iepazīties gan ar iepriekšējo Saeimas un pašvaldību vēlēšanu, gan tautas nobalsošanu un parakstu vākšanu rezultātiem.

CVK mājaslapas rekonstrukciju veica SIA “Eironets”, bet mākslinieciskā noformējuma autore ir māksliniece Dace Liepa (animācijas filmu studija “Dauka”).

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!