• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai palīdzība būtu vietā un laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2002., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Lielbritāniju imigrācijas kontrolē

Vēl šajā numurā

23.07.2002., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai palīdzība būtu vietā un laikā Mācību laikā Liepājā 19.jūlijā: Jūras spēku komandiera pienākumu izpildītājs, Jūras spēku štāba priekšnieks komandkapteinis Andrejs Zvaigzne un Nacionālo bruņoto spēku komandiera pienākumu izpildītājs, Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieks admirālis Gaidis Andrejs Zeibots(augšējā attēlā); Lietuvas vēstnieks Latvijā Petrs Vaitekūns un ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons (apakšējā attēlā) .
Foto: A.F.I.
MAC2.JPG (16924 bytes)
MAC4.JPG (23119 bytes)

Līdz 29.jūlijam Baltijas valstīs risinās starptautiskas militārās mācības

No 15. līdz 29. jūlijam Baltijas valstīs risinās starptautiskas militāras mācības “Medceur/Rescuer 2002/Sarex”, lai noslīpētu militāro un civilo struktūru sadarbību meklēšanas un glābšanas darbos uz jūras, gaisā un krastā, simulējot avāriju un katastrofu situāciju. Mācības notiek visās trīs Baltijas valstīs, un to laikā tiek veikta avāriju un katastrofu simulācija: Lietuvā — plūdi, Igaunijā — ķīmiskā avārija, bet Latvijā — kuģa ugunsgrēks, meklēšanas un glābšanas darbi un katastrofas seku likvidēšana.

Šo mācību ietvaros no 17. līdz 20. jūlijam Baltijas jūrā notika meklēšanas un glābšanas vingrinājums “Sarex”.

Saskaņā ar mācību leģendu 19. jūlijā uz kuģa, kas atrodas aptuveni 14 jūras jūdzes no krasta, ir izcēlies ugunsgrēks. Mācību vingrinājumā degošo kuģi imitē krasta apsardzes kuģis.

Astoņos no rīta Jūras spēku Meklēšanas un koordinācijas centrā pienāk ziņa, ka jūrā uz kuģa ir izcēlies ugunsgrēks, ir ievainotie, nepieciešama palīdzība. Uz notikuma vietu ir devušies Jūras spēku krasta apsardzes kuģi “Komēta”, “Astra”, “Ausma” un “Klints”.

Informāciju ir saņēmis arī Gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteram dots rīkojums evakuēt cietušos.

Ugunsgrēks uz kuģa pieņemas spēkā. Kuģa personāls — apmēram 50 cilvēku — laivās, uz plostiem un peldus dodas krasta virzienā. Daudzi cilvēki ir cietuši, viņiem vajadzīga medicīniskā palīdzība. Kuģi jūrā meklē cietušos un glābj tos. Helikopters pēc izsaukuma cietušos nogādā medicīnas darbinieku gādībā. Lai sniegtu palīdzību krastā nokļuvušajiem, uz liedagu dodas Liepājas pilsētas ātrās medicīniskās palīdzības dienests, kā arī Valsts katastrofu medicīnas centra vienība un NBS Militārās medicīnas centra mobilā medicīnas nodaļa.

Vingrinājumā iesaistās Valsts policija un Pašvaldības policija, kā arī Valsts robežsardze. Zemessardze nosūta piekrastes apsekošanas grupu uz krastmalu, lai informētu vadības štābu par cietušo nokļūšanu krastā. Krastā tiek veikta cietušo reģistrācija neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai, cietušo nogādāšana uz ārstniecības iestādēm un pagaidu izmitināšanas vietu.

Pēc mācību praktiskās daļas noslēguma mācību preses virsniece Anita Stakaua uzsvēra, ka mācībās tika attīstīta un pilnveidota savstarpējā militāro un civilo struktūru sadarbība meklēšanas un glābšanas operācijās atbilstoši starptautiskajiem jūrniecības organizāciju standartiem un Latvijas valsts normatīvajiem aktiem.

Mācību komandieris, jūras kapteinis Hermanis Černovs atzina, ka pirmie iespaidi par mācību norisi ir pozitīvi, jo redzams “reāls progress kopš iepriekšējām mācībām”.

Pēc ziņu aģentūras LETA informācijas

 

MAC3.JPG (17523 bytes) MAC1.JPG (26699 bytes)
Foto: A.F.I.
MAC5.JPG (27657 bytes)
Militāro mācību norisi apspriež ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons un Nacionālo bruņoto spēku komandiera pienākumu izpildītājs Gaidis Andrejs Zeibots

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!