• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Regulatora" iepazīšanos ar "Latvenergo" objektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2002., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

23.07.2002., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Regulatora” iepazīšanos ar “Latvenergo” objektiem

19. jūlijā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (“Regulators”) pārstāvji viesojās valsts lielākā uzņēmuma VAS “Latvenergo” filiālē “Augstsprieguma tīkls”, Rīgas 2. termoelektrostacijā un Rīgas hidroelektrostacijā. Vizītes gaitā tika pārrunāti uzņēmuma reorganizācijas un attīstības jautājumi, ar lielu interesi apskatīti ražošanas un pārvades objekti, gūstot ieskatu arī to vēsturē, iepazīstoties ar to darbiniekiem un objektu darbības procesu.

Pagājušajā gadā uzņēmums atdalīja elektroenerģijas pārvadi no ražošanas un sadales, izveidojot sistēmas operatoru. Filiāles “Augstsprieguma tīkls” darbinieki “Regulatora” pārstāvjus iepazīstināja ar augstsprieguma elektropārvades līniju un apakšstaciju attīstības un rekonstrukcijas koncepciju laika posmam līdz 2010. gadam, uzsverot, ka aktuāla problēma ir arvien novecojošo augstsprieguma apakšstaciju atjaunošana. Paredzams, ka rudenī “Regulatora” padomē tiks izskatīts jautājums par licences izsniegšanu Pārvades sistēmas operatoram, t.i., filiālei “Augstsprieguma tīkls”, elektroenerģijas pārvades pakalpojumu sniegšanai visā valsts teritorijā. Šobrīd “Regulators” izstrādā elektroenerģijas pārvades tarifu aprēķināšanas metodiku. Tas sekmēs brīvu pieeju pārvades tīkla pakalpojumiem nākotnē.

Tā kā “Regulatora” darbiniekiem ir jāizstrādā elektroenerģijas ražošanas tarifu aprēķināšanas metodika, viens no “Latvenergo” apmeklējuma pieturpunktiem bija Rīgas hidroelektrostacija. “Regulatora” pārstāvji iepazinās ar elektroenerģijas ražošanas tehnoloģiju, pārrunāja hidrotehnisko būvju drošības jautājumus un investīciju nepieciešamību, kā arī uzņēmuma efektivitātes rādītājus.

Viesojoties lielākajā Latvijas siltumelektrostacijā “Rīgas TES”, “Regulatora” darbinieki iepazinās ar termoelektrostacijas ražošanas procesu, novērtēja stacijas tehnoloģisko aprīkojumu, pārrunāja tās rekonstrukcijas, ietekmes uz vidi samazināšanas un enerģētiskās iekārtas vadības un kontroles sistēmas modernizācijas plānus. “Regulators” šobrīd izstrādā arī tarifu aprēķināšanas metodiku koģenerācijas stacijām.

“Regulatora” priekšsēdētāja I.Šteinbuka uzsver, ka vizīte “Latvenergo” ir bijusi saistoša un devusi iespēju pārliecināties par ilgtermiņa investīciju nepieciešamību uzņēmumā infrastruktūras atjaunošanai un modernizēšanai, elektroenerģijas piegādes drošības garantēšanai. Šādas vizītes ļauj labāk iepazīt uzņēmuma darbību un izprast uzņēmuma attīstības virzību. “Latvenergo” darbinieki bija atsaucīgi un interesanti un izsmeļoši iepazīstināja ar savu uzņēmumu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!