• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sākas "Baltijas sarunas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2002., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.07.2002., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sākas “Baltijas sarunas”

Šodien, 26.jūlijā, Austrijā, Zalcburgā, satiekas Baltijas valstu, Austrijas un Portugāles prezidenti

Šodien, 26. jūlijā, Austrijas pilsētā Zalcburgā sākas “Baltijas sarunas”, kurās pēc Austrijas prezidenta Tomasa Klestila ielūguma piedalīsies visu trīs Baltijas valstu prezidenti. Sarunas ilgs līdz svētdienai, 28. jūlijam, un būs veltītas Eiropas nākotnes jautājumiem, Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesam un Baltijas valstu lomai jaunajā Eiropā. Sarunās piedalīsies arī Austrijas prezidents Tomass Klestils un Portugāles prezidents Horhe Sampaijo — pirms dažām nedēļām beidzās Portugāles prezidentūra ES. “Baltijas sarunas” Zalcburgā laika ziņā sasaucas ar vienu no Eiropas slavenākajiem mūzikas festivāliem “Salzburger Festspiele 2002”, kurā piedalīsies arī bijušais rīdzinieks, pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers.

Šodien Zalcburgā Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe—Freiberga tiksies ar Austrijas federālo prezidentu Tomasu Klestilu, Portugāles prezidentu Horhi Sampaijo, Lietuvas prezidentu Valdu Adamku un Igaunijas prezidentu Arnoldu Rītelu. Šodien paredzēta arī visu piecu prezidentu piedalīšanās Zalcburgas mūzikas festivāla “Salzburger Festspiele 2002” svinīgajā atklāšanā. Rītdienas darbu ievadīs Austrijas prezidenta darba sarunas ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Portugāles prezidentiem. Dienas vidū paredzēta visu piecu prezidentu kopīga preses konference. Pēc tam notiks Zalcburgas federālā ministru prezidenta Dr. Franca Šausbergera un Zalcburgas mēra Dž. Heinca Šadena rīkotas pusdienas par godu Baltijas valstu un Portugāles prezidentiem. Svētdien, 28. jūlijā, Latvijas Valsts prezidentes vizīte Austrijā beigsies.

Latvijas Valsts prezidentes preses dienests uzsvēris, ka šīs sarunas ir “vēl viens solis Austrijas un Baltijas valstu ciešāku attiecību veidošanā”. “Baltijas sarunas” vēlreiz apliecina Austrijas vērtīgo atbalstu Baltijas valstīm ceļā uz ES. Austrijas valdība “Austrijas platformas” ietvaros jau sarīkojusi virkni pasākumu, informējot Austrijas sabiedrību par ES paplašināšanās procesu un šīs organizācijas kandidātvalstīm. Pērn novembrī Vīnē notika arī konference par Latviju, Lietuvu un Igauniju kā nākamajām ES dalībvalstīm.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!