• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gan jūra, gan lauki, gan problēmas kopīgas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2002., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65077

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs esam uzticams ASV sabiedrotais

Vēl šajā numurā

06.08.2002., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gan jūra, gan lauki, gan problēmas kopīgas

Vakar, 5.augustā, sākās Valsts prezidentes darba vizīte Igaunijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Kuresārē, Sāmsalā, vakar, 5. augustā, tikās ar Igaunijas prezidentu Arnoldu Rītelu. Sarunā abi prezidenti vienojās aktivizēt Latvijas un Igaunijas sadarbību reģionālā tūrisma attīstībā un apspriedās par abu valstu vienoto pozīciju Eiropas Savienības sarunās par lauksaimniecību.

Uzsākot sarunu, abi prezidenti apstiprināja, ka regulāras divpusējas un trīspusējas Baltijas valstu prezidentu tikšanās ir labs instruments Baltijas valstīm aktuālu jautājumu risināšanā un veicina Baltijas valstu iedzīvotāju savstarpējo komunikāciju. Vaira Vīķe–Freiberga un Arnolds Rītels vienojās nākotnē savās sarunās veicināt kopēju Baltijas valstu projektu veidošanu, attīstīt radošo cilvēku kontaktus, kā arī pārrobežu sadarbību un tūrismu starp Baltijas valstīm. Prezidenti arī nolēma biežāk rīkot Baltijas valstu prezidentu tikšanos ārpus galvaspilsētām, lai tādējādi piesaistītu uzmanību reģionālajai attīstībai un pievērstu tūrisma nozares pārstāvju uzmanību kādam no Baltijas valstu novadiem.

Vaira Vīķe–Freiberga un Arnolds Rītels pārrunāja iespējas, kā attīstīt jūras infrastruktūru, lai iekļautos plašākā reģionālajā satiksmes tīklā, saistot Ziemeļeiropu ar pārējo Eiropu. Prezidente atzīmēja, ka šādi plašāki satiksmes tīkli piesaistītu tūristus ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī no Ziemeļeiropas valstīm un pārējās Eiropas. Tādējādi dažu dienu laikā būtu iespēja apceļot vairākas valstis un sastapties ar atšķirīgām kultūrām un zemēm. Sāremas gubernators Jiri Sārs informēja par projektiem, kuri top, lai attīstītu prāmju satiksmi ar Latviju, Somiju un Igaunijas salām.

Prezidente pastāstīja par Latvijas iestāšanās sarunām lauksaimniecībā, jo viņai nesen bijusi tikšanās ar Latvijas Lauksaimnieku sadarbības organizācijas pārstāvjiem. Šīs tikšanās laikā prezidente ir apstiprinājusi, ka sūtīs vēstuli Eiropas Komisijas prezidentam Romāno Prodi, lai skaidrotu īpašo Latvijas un reģionu situāciju lauksaimniecībā un aizstāvētu nepieciešamību pēc vienlīdzīgām kvotām. Igaunijas prezidents sacīja, ka atbalsta Latvijas prezidentes ideju un augusta vidū arī plāno tikties ar Igaunijas zemniecības organizāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu Igaunijas iespējas aizstāvēt savas intereses Eiropas Savienības sarunās.

Valsts prezidente, Vaira Vīķe–Freiberga vakar Sāmsalā tikās arī ar Kuresāres mēru Jānusu Tammkivi.

Vaira Vīķe-Freiberga ar Kuresāres mēru pārrunāja kuģu satiksmes iespējas starp Latvijas ostām un Kuresāri. Mērs pastāstīja, ka Sāmsalu un arī tās pilsētu Kuresāri apmeklē arvien vairāk un vairāk tūristu no Latvijas. Lai veicinātu savstarpēji izdevīgu satiksmi, Kuresāres mērija būtu gandarīta, ja īstenotos tieša satiksme starp Latviju un Sāmsalu. Vēl mērs informēja par pilsētas attīstību un par tūrisma industrijas veicināšanu Kuresārē. Mērs uzsvēra, ka Rīgu un Kuresāri vieno vēsturiskas saites, jo 1563. gadā Rīga kā Livonijas ordeņa galvaspilsēta piešķīra pilsētas tiesības Kuresārei. Arī šodien Sāmsalas iedzīvotāji būtu priecīgi par sakaru veicināšanu starp abām pilsētām.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!