• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tikšanās apliecina mūsu solidaritāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2002., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.08.2002., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tikšanās apliecina mūsu solidaritāti

Piektdien,2.augustā, Palangā tikās Polijas un Baltijas valstu prezidenti
LIET4.JPG (23589 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”
Piektdien, 2.augustā, Palangā: Kaļiņingradas apgabala gubernators Vladimirs Jegorovs,Igaunijas prezidents Arnolds Rītels, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga,Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis, Lietuvas prezidents Valds Adamkus un Sanktpēterburgas gubernators Vladimirs Jakovļevs

Par vizītiLIET5.JPG (23705 bytes)

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 2.augustā piedalījās triju Baltijas valstu un Polijas prezidenta sarunās Palangā, kas norit līdz ar Klaipēdas 750 gadu jubilejas svinībām.

Prezidenti apsprieda Polijas prezidenta Aleksandra Kvasņevska Rīgā pausto tā dēvēto Rīgas iniciatīvu, kas paredz ciešāku sadarbību starp V-10 un tā dēvētajām Višegradas valstīm. Prezidenti pārrunāja iespējas izvērst politisko, ekonomisko un kultūras dialogu.

Baltijas valstu prezidenti pauda savu valstu atbalstu Polijas prezidenta iniciatīvai, kas tika izteikta sammitā “Rīga 2002 — tilts uz Prāgu”. Latvijas prezidente teica, ka šīs prezidentu sarunas ir vēl viens solis, kas apliecina Rīgas sammita laikā pausto solidaritāti starp partneriem, kuriem ir dārgas vienas un tās pašas vērtības.

Polijas prezidents dalījās iespaidos par nesen notikušo valsts vizīti ASV. A.Kvasņevskis apliecināja Baltijas kolēģiem, ka ASV ir guvis pozitīvāko iespaidu par Baltijas valstu iespējamo dalību NATO.

Darba pusdienās prezidentiem pievienojās arī Sanktpēterburgas gubernators Vladimirs Jakovļevs un Kaļiņingradas gubernators Vladimirs Jegorovs, kurš ielūdza četrus prezidentus nākamgad apmeklēt Pēterburgas 300 gadu jubileju. Savukārt Kaļiņingradas gubernators ielūdza uz 2005.gadā gaidāmajām pilsētas 750 gadu jubilejas svinībām.

Valsts prezidenta preses dienests

LIET9.JPG (25132 bytes) LIET7.JPG (20805 bytes)
Piektdien, 2.augustā,Palangā: Igaunijas prezidents Arnolds Rītels, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga,Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis un Lietuvas prezidents Valds Adamkus (augšējā attēlā); atraisītā sirsnībā, pilsētnieku uzņemšanā (apakšējā attēlā pa kreisi); Latvijas Valsts prezidente un Klaipēdas mērs (apakšējā attēlā pa labi)
Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”

2.augustā Palangā tikās Polijas un Baltijas valstu prezidenti

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 2.augustā Klaipēdas galvenajā laukumā sveica pilsētas iedzīvotājus un viesus savā un Latvijas tautas vārdā pilsētas 750 gadu svētkos.

Valsts prezidente vēlēja būt lepniem par savas pilsētas pagātni, būt laimīgiem šodienā un būt stingri pārliecinātiem par savu nākotni.

“Mīļie Klaipēdas cilvēki, jums jāzina, ka tauta Latvijā stāv plecu pie pleca ar jums mūsu nākotnes veidošanā. Mūs vieno vienas un tās pašas vērtības, vienas un tās pašas nākotnes cerības,” teica V.Vīķe–Freiberga.

Prezidente atzīmēja Klaipēdas bagātās un sarežģītās vēstures notikumus, aicinot paņemt no pagātnes to, kas var palīdzēt veidot pilsētas nākotni.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!