• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Pasniedzot akreditācijas vēstuli Uzrunājot Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas darbiniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2002., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu kandidātiem

Vēl šajā numurā

09.08.2002., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Pasniedzot akreditācijas vēstuli

VIRSIS1.JPG (13163 bytes)
Foto: A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 8.augustā, pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Vācijā Mārtiņam Virsim, sarunā apspriežot Latvijas un Vācijas divpusējo attiecību aktualitātes, kā arī Vācijas iekšpolitisko situāciju. Abas puses apspriedās par gaidāmo NATO galotņu sanāksmi Prāgā un Latvijas izredzēm NATO dalības kontekstā.

Valsts prezidenta preses dienests

Uzrunājot Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas darbiniekus

Runa Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas starptautiskās kvalitātes standarta ISO 9001 saņemšanas pasākumā 2002. gada 8. augustā

Augsti godātais doktor Zatlera kungs! Jūsu ekselence ministra kungs! Mīļie slimnīcas darbinieki! Visi!

Es apsveicu jūs no sirds par šo sasniegumu un jūtos kā Valsts prezidente par to īpaši lepna, un es domāju, man līdzi lepna jūtas visa Latvija. Jūs esat pierādījuši, ka mēs Latvijā spējam izdarīt visu tikpat labi kā pasaulē. Mēs neesam ne mazāki, ne nevarīgāki, ne nespējīgāki. Mēs visu varam, un jūs to esat pierādījuši. Mēs to varam visos laukos, kur nolemjam strādāt, kur izvirzām mērķus, kur skaidri zinām savu ceļu.

TRAUMAS2.JPG (26465 bytes)
TRAUMAS3.JPG (25846 bytes)
Vakar Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā: labklājības ministrs Viktors Jaksons, slimnīcas direktors Valdis Zatlers un Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga (augšējā attēlā); Vaira Vīķe–Freiberga sarunā ar pacientiem un slimnīcas personālu (apakšējā attēlā)
Foto: A.F.I.

Jūs esat paraugs šajā ziņā, jūs esat priekšzīme ne tikai Latvijai, bet visai Austrumeiropai — jūs esat pirmā slimnīca Austrumeiropā, kura iegūst šo ISO 9001 sertifikātu. Tā ir izcilības zīme, tas ir pierādījums jūsu gribai, jūsu mērķtiecībai, bet vairāk par visu — jūsu profesionālismam un cilvēcīgajai attieksmei pret savu darbu un pret tiem pacientiem, kas ir nonākuši jūsu gādībā. Ar šo sasniegumu mēs lepojamies, bet labākā alga par to būs visi tie pacienti tagad un nākotnē, kas saņems sakārtotu un mērķtiecīgu medicīnisko apkopšanu — ne tikai specializētas un smalkas ķirurģijas, bet arī ikdienas attieksmi, jo arī tā ir svarīga, pacientam atveseļojoties. Pacients nav gaļas gabals, pacients nav celis vai gūža, vai plecs, vai kāda trauma, pacients ir cilvēks, un, pret viņu cilvēcīgi attiecoties, viņš var vieglāk atveseļoties. Un viņam palīdz visi, kas nāk ar viņu kontaktā, lai kāda būtu viņu profesionālā kvalifikācija — augsta vai zema.

Doktoram Zatleram ir taisnība — visi ir vienādi svarīgi beigu rezultātā. Bet ir labi, ka tiek arī diferencēti atzīta viņa sagatavošanās, īpašās spējas un pūles, viņa izglītība. Visi nav vienādi — katram ir citādas spējas un gatavība, un arī to medicīnā ir jāprot novērtēt. Ir dažādas specialitātes, kas saņem dažādu atalgojumu, un ir arī dažādas slimnīcas — citas vairāk sakārtotas, citas mazāk. Valstij ir jāgādā par to, ka tās slimnīcas, kas spēj sniegt izcilus pakalpojumus, varētu savā ziņā pievilkt pacientus un iegūt caur to lielāku finansiālo atbalstu, lai viņu ieguldījums nestāvētu dīkā, lai ieguldītās pūles nebūtu par velti, lai tiktu slimnīca izmantota maksimāli, saņemot arī finansiālu valsts atbalstu. Es vēlos no sirds apsveikt jūs visus — jūs varat būt lepni, jūs esat sasnieguši kaut ko vērtīgu un skaistu, un tas ir apliecinājums jūsu personīgai varēšanai — varēsiet stāstīt saviem bērniem un bērnu bērniem: es biju klāt tajā laikā, kad slimnīca izcīnīja šo sasniegumu. Apsveicu jūs visus, vēlu jums prieku savā darbā, veiksmes visā, ko uzsākat, bet galvenokārt — turpināt atdot veselību visiem tiem, kuriem ir gadījusies nelaime un ir vajadzīga palīdzība. Lai jums veicas, no sirds jūs apsveicu!

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!