• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Phare" līdzekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2002., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65207

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas informācija

Latvijas Bankas 2002. gada 31. jūlija bilance

Vēl šajā numurā

09.08.2002., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Phare” līdzekļiem

Trešdien, 7.augustā, Finansu ministrijā tika parakstīti deviņi līgumi par ES “Phare” 2000.gada programmas līdzekļu piešķiršanu ekonomiskās un sociālās saplūsmes pasākumiem Latgales un Zemgales reģionā.

Līgumus parakstīja Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva un iesaistīto pašvaldību vadītāji no Rēzeknes rajona padomes, Malnavas pagasta padomes, Rēzeknes domes, Krāslavas novada domes, Daugavpils domes, Līvānu novada padomes un Jelgavas domes.

Sociālo un ekonomisko atšķirību izlīdzināšanas jeb kohēzijas projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš bija 2002.gada 13.maijs. Kopumā tika iesniegti 28 projektu pieteikumi — četri projekti no Zemgales reģiona un 24 projekti no Latgales reģiona. Projektu pieteikumi tika izvērtēti un iesniegti apstiprināšanai Eiropas Komisijas delegācijai Latvijā. EK delegācija ir atbalstījusi deviņus projektus — divus no Zemgales un septiņus no Latgales reģiona.

No Eiropas Savienības “Phare” 2000.gada Nacionālās programmas 7 670 000 eiro tika atvēlēti ekonomiskās un sociālās saplūsmes pasākumiem. Atbalstot deviņus projektus, tiks izlietoti 6 615 600 eiro.

Kopumā, piesaistot valsts budžeta (1 323 120 eiro) un pašu projektu realizētāju līdzekļus (882 080 eiro), šie projekti saņems 8 820 801 eiro.

Atbalstītie projekti:

1) Apceļosim Latgali ar IT — Rēzeknes rajona padome,

2) Kvalificētu automehānikas speciālistu sagatavošana Latgales reģiona tranzīta industrijas darba tirgum — Malnavas pagasta padome,

3) Sadarbības veicināšana starp Rēzeknes rajona profesionālajām mācību iestādēm un uzņēmējiem — Rēzeknes dome,

4) Rēzeknes biznesa centra izveide –—Rēzeknes dome,

5) Kokapstrādes nozares attīstības veicināšana Latgalē — Krāslavas novada padome,

6) Daugavpils industriālās zonas attīstības veicināšana — Daugavpils dome,

7) Jaunu un konkurētspējīgu amatniecības izstrādājumu ražošanas veicināšana Latgalē, piesaistot informāciju tehnoloģijas, — Līvānu novada padome,

8) Uzņēmējdarbības atbalsta un pieaugušo izglītības Zemgales reģionālā centra izveide — Jelgavas dome,

9) Cilvēkresursu attīstības veicināšanas un infrastruktūras bāzes veidošana informācijas tehnoloģiju pakalpojumiem Jelgavas pilsētā — Jelgavas dome.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!