• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu olu pircējiem Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2002., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas ģeometrisko centru

Vēl šajā numurā

13.08.2002., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu olu pircējiem Eiropā

Latvijas lielākais olu ražotājs AS “Balticovo” augustā cer uzsākt olu eksportu uz Eiropas Savienības valstīm. Kā uzskata “Balticovo” ģenerāldirektors Valdis Grimze, kompānija mēnesī varētu eksportēt ap 4-5 miljonus olu . Patlaban jau ir apzināti potenciālie olu pircēji no Beļģijas, Dānijas un Vācijas. Līdz šim “Balticovo” nedēļā eksportē ap 10 t melanžas uz Lietuvu un nedaudz uz Igauniju.

Lai uzsāktu olu eksportu, vēl ir jāpieņem noteikumi, kas atļautu olu tirdzniecību ar ES valstīm. V. Grimze cer, ka šādi noteikumi tiks pieņemti jau augustā.

Tāpat “Balticovo” septembrī plāno uzsākt moderna putnu barības ceha būvi, kura izmaksas tiek lēstas 1,2 miljoni eiro. Ceha būvei iesniegts pieteikuma projekts SAPARD finansējuma saņemšanai. Patlaban projekts vēl tiek izskatīts Lauku atbalsta dienestā, un tā akceptēšanas gadījumā līgumu par finansēšanu, iespējams, varētu parakstīt augusta beigās. Ceha jauda plānota 50-55 tūkstoši tonnu barības gadā. “Balticovo” patērē līdz 37 tūkstošiem tonnu barības, bet pārējo daudzumu plānots realizēt Latvijā un, iespējams, arī eksportēt. Pašlaik “Balticovo” gadā saražo ap 220 miljonus olu.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!