• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā rast jaunus un drošus enerģijas ceļus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2002., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu attiecībām ir lielas potences"

Vēl šajā numurā

15.08.2002., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
ENERG1.JPG (21101 bytes)
ENERG2.JPG (21647 bytes)
ENERG3.JPG (16015 bytes)
Preses konferences laikā 14.augustā: Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītāja vietniece Hella Gerta, Ministru prezidents Andris Bērziņš un Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs
Foto: A.F.I.

Kā rast jaunus un drošus enerģijas ceļus

Par gaidāmo starptautisko konferenci “Enerģijas piegādes drošība Baltijas jūras reģionā ES paplašināšanās kontekstā” preses konferencē

ENERGETIKA.JPG (21168 bytes)
Preses konferences laikā 14.augustā: Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītāja vietniece Hella Gerta, Ministru prezidents Andris Bērziņš un Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs
Foto: A.F.I.

“Baltijas jūras reģiona valstīm ir liels potenciāls, lai kļūtu par vienu no reģioniem ar visaugstāko konkurētspēju un straujāko attīstību pasaulē. Ekonomiskā sadarbība starp reģiona valstīm ir viens no galvenajiem virzītājspēkiem Baltijas jūras reģiona attīstībā,” — ar šādu apgalvojumu uzaicinājumu uz starptautisku, ministru līmeņu konferenci “Enerģijas resursu transporta drošība Baltijas jūras reģionā ES paplašināšanās kontekstā” sāk divi šī pasākuma organizatori – Eiropas Komisijas viceprezidente Lojola de Palasio un Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš. Pasākums, kura galvenā tēma būs enerģijas resursu dažādo transportēšanas veidu (pa dzelzceļu un autoceļiem) drošība, kā arī jautājumi, kas saistīti ar cauruļvadu un jūras transporta drošumu Baltijas jūras reģionā, notiks šā gada 26. un 27. septembrī Rīgā un Ventspilī.

Ielūgumus uz šo pasākumu saņēmuši Baltijas reģiona valstu — Dānijas, Zviedrijas, Somijas, Vācijas, Polijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas – pārstāvji. Tajā piedalīsies arī Eiropas Komisijas institūciju pārstāvji ar EK viceprezidenti Lojolu de Palasio priekšgalā. Latvijas valdību konferencē pārstāvēs Ministru prezidents Andris Bērziņš, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs un ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis, savukārt satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs Latviju prezentēs ar priekšlasījumu “Jūras un sauszemes enerģijas transportēšanas drošība, aizsardzība un vides aspekti”.

Vakar, 14. augustā, Ministru kabineta telpās notika preses konference, kas bija veltīta gaidāmajam pasākumam. Kā atzina Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītāja vietniece Hella Gerta, šis ar Latviju kopīgi organizētais pasākums liecina, ka Eiropas Savienība atzīst Latvijas nozīmīgo lomu reģionālajā enerģētikas tirgū, kā arī izprot Latvijas ieinteresētību tajā, lai šai nozarē veidotos ES un Krievijas dialogs. H. Gerta arī uzsvēra, ka pēc gaidāmās ES paplašināšanās šī reģiona tirgus mainīsies, jo visas tā dalībnieces, izņemot Krieviju, būs ES locekles.

Savukārt Ministru prezidents Andris Bērziņš preses konferencē norādīja, ka pasākuma galvenais mērķis esot diskutēt par enerģijas piegādes tīkliem paplašinātajā Eiropā un rast veidus, kā radīt jaunus, lētākus un drošākus energoapgādes ceļus.

Vakar tika atklāta arī konferences organizatoru izveidotā pasākuma mājaslapa internetā: www.energy-conference.gov.lv. Tajā atrodama gan pasākuma precīza darba kārtība, gan dalībnieku saraksts, gan informācija masu mediju pārstāvjiem par iespējām atspoguļot šo starptautisko forumu.

Kā šobrīd iecerēts, konference sāksies 26. septembrī Rīgā ar Ministru prezidenta rīkotu pieņemšanu pasākuma dalībniekiem Maikapara namā. Konferences otrajai dienai plānota lietišķāka dienaskārtība – ar īpašu čārterreisu konferences dalībnieki lidos no Rīgas uz Ventspili, kur Livonijas ordeņa pilī bez jau minētā A. Gorbunova priekšlasījuma un sanāksmes par to pašu tematu būs vēl arī otra sēde - “Enerģētikas materiālu transportēšana pa jūru un sauszemi: drošības un apkārtējās vides aspekti”.

Paredzams, ka konferences noslēgumā tās dalībnieki pieņems arī dokumentu, kurš jau šobrīd ieguvis “Ventspils deklarācijas” vārdu, kā arī piedalīsies kopīgā preses konferencē.

Dina Gailīte, “LV” nozaru virsredaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!