• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Radio "Brīvā Eiropa" - Rīga vai Prāga?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2002., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.08.2002., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Radio “Brīvā Eiropa” — Rīga vai Prāga?

Vakar radio “Brīvā Eiropa” delegācija tikās ar Ministru prezidentu un Domes priekšsēdētāju

Vakar, 22. augustā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar radio “Brīvā Eiropa” (RBE) delegāciju — Radio administratīvās daļas un radio pārcelšanās komitejas vadītāju Margrietu Rauhu, tehniskās nodaļas pārstāvi Lūku Springeru, drošības nodaļas pārstāvi Franku Kīnu un radio izvietošanas daļas pārstāvi Alenu Hamačkovu.

Tikšanās laikā pārrunātas radiostacijas pārcelšanās iespējas uz Rīgu.

RBE pārstāvji Ministru prezidentam pauda savu apmierinājumu ar vizīti un izteica apbrīnu par Rīgu. Radio pārstāvji arī norādīja, ka viņu darbam nepieciešamas aptuveni 17 000 kvadrātmetru lielas biroja telpas, kā arī liels skaits dzīvokļu radio darbiniekiem. Radio pārcelšanās uz jaunām telpām varētu notikt divu trīs gadu laikā, bet lēmums par to jāpieņem līdz šā gada novembrim. Pēc viesu teiktā, Zaķusalā piedāvātajām Latvijas TV ēkas telpām ir savas priekšrocības — tā atrodas uz salas pašā pilsētas centrā, tomēr telpas ir jāpārveido atbilstoši radio vajadzībām, tehnoloģijai un drošības apsvērumiem.

A.Bērziņš teica, ka Rīgā ir diezgan plašs biroja telpu piedāvājums un Latvijas TV ēka nav vienīgā vieta Rīgā, kur RBE varētu izvietot savas biroja telpas.

Ministru prezidents pauda, ka Radio vadībai ir jāizvēlas un jāpieņem lēmums, savukārt Latvijas valdība ir gatava sarunām un nepieciešamības gadījumā tā izveidos darba grupu, kas izskatītu jautājumus, kā atvieglot pārcelšanās procesu.

Pašlaik radiostacija atrodas pašā Prāgas centrā, bijušajā Čehoslovākijas Federālās sapulces ēkā. Telpas RBE tika piešķirtas 1995.gadā, kad pēc Čehijas prezidenta Vāclava Havela un valdības uzaicinājuma radiostacija no Minhenes pārcēlās uz Prāgu. Patlaban Čehijas valdība vēlas atgūt šīs telpas.

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs un Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams vakar tikās ar “Radio Brīvā Eiropa” pārstāvjiem. Tikšanās laikā pārrunātas radiostacijas pārcelšanās iespējas uz Rīgu.

“Brīvās Eiropas” pārstāvji norādījuši, ka viņu darbam nepieciešamas 16—17 tūkstoši kvadrātmetru lielas biroja telpas un aptuveni 250 dzīvokļu. Pārcelšanās varētu notikt divu trīs gadu laikā, bet lēmums par to jāpieņem līdz šā gada novembrim. Pēc viesu teiktā, pašlaik “Radio Brīvā Eiropa” jaunajai mītnei no visiem piedāvājumiem visnopietnāk tiek izvērtētas divas iespējas — pārcelties uz Rīgu vai arī uz citu ēku Prāgā.

Rīgas domes priekšsēdētājs norādīja, ka pilsētas pašvaldība ir gatava veicināt žurnālistiem nepieciešamo darba apstākļu radīšanu. Gadījumā, ja “Brīvā Eiropa” izlemtu par jaunas biroja ēkas celtniecību Rīgā, Rīgas dome operatīvi lemtu par attiecīgas vietas izvēli un citiem pašvaldības kompetencē esošiem jautājumiem.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!