• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Korejas Republikas parlamentāriešu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2002., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65749

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starptautiskās čigānu savienības vadītāju vizīti

Vēl šajā numurā

27.08.2002., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Korejas Republikas parlamentāriešu vizīti

Piektdien, 23. augustā, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās ar Korejas Republikas Nacionālās asamblejas deputātiem.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs R. Pīks atzina, ka abu valstu divpusējās attiecības izveidojušās draudzīgas un stabilas, bet nākotnē tās varētu kļūt vēl ciešākas. Spriežot par parlamentāro sadarbību, viņš norādīja, ka pirmais veicamais darbs plašāku kontaktu veidošanā starp Saeimu un Nacionālo asambleju būtu parlamentāro sadraudzības grupu izveidošana. R. Pīks sacīja, ka Latvija kā nākamā ES dalībvalsts vislielākās sadarbības perspektīvas saredz Āzijas un Eiropas transkontinentālā tilta projektā.

Savukārt Korejas Republikas Nacionālās asamblejas deputātu delegācijas vadītājs Kims Hakvons pauda ieinteresētību Latvijas kokmateriālu eksportā un speciālistu pieredzes apmaiņā starp Latvijas un Korejas industriālajiem mašīnbūves un elektronikas uzņēmumiem. K. Hakvons akcentēja, ka abu valstu ekonomisko sakaru aktivizēšanā būtu nepieciešama draudzības asociācijas veidošana. Tāda jau ir nodibināta ar Lietuvu. Abas puses bija vienisprātis, ka nākotnē liels darbs veicams arī līgumtiesiskās bāzes izstrādāšanā un pilnveidošanā.

R. Pīks un Nacionālās asamblejas deputāti pārrunāja arī Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas apvienošanās centienus. Saeimas priekšsēdētāja biedrs pauda mūsu valsts atbalstu Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas izlīguma procesam, kurā liela nozīme ir abu valstu parakstītajai deklarācijai, kas paredz savstarpēju izlīgšanu un apvienošanos mierīgā ceļā, tādējādi mazinot spriedzi Korejas pussalā.

Sarunas noslēgumā R. Pīks un K. Hakvons izteica gatavību veicināt abu valstu dialogu gan politiskajā, gan ekonomiskajā jomā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!