• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par to, kas nepieciešams, lai izlemtu, kā balsot referendumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2002., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65864

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.08.2002., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par to, kas nepieciešams, lai izlemtu, kā balsot referendumā

Edvīns Inkēns, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs, Latvijas pārstāvis Eiropas konventā

Ziņojuma tēzes otrajā nacionālajā konventā par Eiropas nākotni Latviešu biedrības namā Rīgā 22.augustā. Darba grupa “Referenduma par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā sagatavošana”

1. Sabiedrības attieksmei referendumā par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) jābūt apzinātai, balstītai uz zināšanām un informāciju.

2. Lai sabiedrību veiksmīgi informētu, līdz referendumam ir jāīsteno komunikāciju kampaņa par pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem attiecībā uz Latvijas iespējamo iestāšanos ES.

3. Īstenojot sabiedrības informēšanu un veidojot diskusiju, jāizmanto valsts pārvaldes centrālo institūciju pieredze, zināšanas un cilvēku resursi, kā arī jāiesaista nevalstiskās organizācijas (NVO).

4. Komunikāciju kampaņai jābūt aktīvai un orientētai uz informatīvo materiālu piegādi. Kampaņas galvenā mērķauditorija ir tā sabiedrības daļa, kura vēl nav izšķīrusies par balsojumu referendumā un kuras balsojumu nosaka nepilnīgas zināšanas ES jautājumos.

5. Nepieciešamo finansu līdzekļu projekts ir jāsagatavo jau šīs valdības darbības laikā.

6. Finansu līdzekļu  izlietošanas pārraudzībā jāpiedalās arī NVO.

7. Finansu līdzekļi ir jānovirza nevis “par” vai “pret” viedokļu pārstāvjiem, bet gan vispusīgas, patiesas un objektīvas informācijas sagatavošanai un izplatīšanai, kā arī diskusijas veidošanai.

8. Nozīmīga resursu daļa ir jāvelta masu saziņas līdzekļu žurnālistu izglītošanai par ES jautājumiem, kā arī to NVO pārstāvju izglītošanai, kas pārstāv specifiskas sabiedrības grupas. Valsts administrācijas skolai ir jāapmāca ministriju atbildīgie ierēdņi veidot dialogu ar sabiedrību par ES jautājumiem.

9. Sabiedrībai ir jāizskaidro, kas notiktu, ja Latvijas iedzīvotāji referendumā nobalsotu pret iestāšanos ES.

10. Saeimai pēc iespējas īsākā laikā ir jāpieņem nepieciešamie normatīvo aktu grozījumi, lai referendumam par Latvijas iestāšanos ES noteiktu tiesisko pamatu un norisi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!