• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai palīdzētu Latvijas zemkopjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2002., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65870

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldības palīdzību dzīvojamo telpu remontam

Vēl šajā numurā

29.08.2002., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai palīdzētu Latvijas zemkopjiem

Vakar Ministru prezidents tikās ar saviem lauksaimnieku pārstāvjiem

Vakar, 28.augustā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvjiem: LOSP priekšsēdētāju V.Brusu, Latvijas Zemnieku federācijas priekšsēdētāju P.Kalniņu, Lauksaimniecības Statūtsabiedrību asociācijas valdes locekli J.Vaļko, Latvijas Piena ražotāju asociācijas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju L.Silaraupu, asociācijas “Latvijas dārznieks” priekšsēdētāju J.Bērziņu, Latvijas Lauku atbalsta asociācijas valdes locekli A.Actiņu, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas priekšsēdētāju I.Jansonu. Sarunā piedalījās arī zemkopības ministrs A.Slakteris un Zemkopības ministrijas valsts sekretāre L.Straujuma.

Tikšanos ierosināja LOSP. Galvenokārt tika pārrunāti jautājumi, kā atrisināt sausuma izraisītās sekas lauksaimniecībā un piesaistīt ES atbalsta programmas SAPARD līdzekļus.

A.Bērziņš apliecināja, ka viņa vadītā valdība vienmēr ir atbalstījusi zemniekus dažādu dabas katastrofu gadījumos un arī šoreiz palīdzēs lauksaimniekiem risināt sausuma nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu.

LOSP pārstāvji informēja par sausuma nodarītajiem zaudējumiem dažādās lauksaimniecības nozarēs, īpaši uzsverot piensaimniecību un sakņkopību. Jau tagad tiek izbarota ziemai sagatavotā lopbarība. Tikšanās dalībnieki vienojās, ka jāturpina apkopot informāciju par konkrētiem zaudējumiem un Zemkopības ministrijai kopā ar LOSP jāizstrādā priekšlikumi, kā novirzīt palīdzību lauksaimniekiem.

A.Bērziņš uzsvēra — pēc precīzas informācijas saņemšanas valdība izskatīs iespēju par papildu finansējuma piešķiršanu lauksaimniecībai no valsts budžeta.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Vakar zemkopības ministrs parakstīja grozījumus subsīdiju nolikumos

Vakar, 28. augustā, zemkopības ministrs Atis Slakteris parakstīja grozījumus Zemkopības ministrijas rīkojumā “Par valsts atbalstu Eiropas Savienības kvalitātes prasībām atbilstošas produkcijas ražošanai”. Būtiskākie no tiem skar divus subsīdiju nolikumus:

 

1. Nolikums “Lopkopības attīstība” tagad paredz trešā un ceturtā ceturkšņa subsīdijām svītrot kritēriju par vidējo izslaukumu ganāmpulkā. Tātad subsīdijas par trešo un ceturto ceturksni saņems visi saimnieki, kuru ganāmpulkā ir vismaz septiņas pārraudzībā esošas govis. Svītrojot kritēriju par vidējo izslaukumu, papildus sarakstos tiks iekļautas vairāk nekā 30 saimniecības, kuru kopējais govju skaits pārsniedz 1400. Subsīdijas par ceturto ceturksni tiks piešķirtas pēc situācijas šā gada 20.septembrī un izmaksātas, jau sākot ar oktobri.

Pieņemt šādus grozījumus diktēja ieilgušais sausums, kura laikā ievērojami cietušas pļavas un ganības. Rezultātā samazinājušies izslaukumi un zemnieki ir spiesti govīm izbarot ziemai sarūpēto barību. Avansā piešķirtie līdzekļi palīdzēs papildināt barības krājumus, kuri jau sākti izlietot.

 

2. Grozījumi izdarīti arī nolikumā “Lauksaimniecības pārstrukturizācijas atbalsts”. Pēc plāna bioloģiskajai lauksaimniecībai šim gadam bija iedalīti 100 tūkstoši latu, taču reālais pieprasījums bija krietni lielāks — gandrīz 277 tūkstoši latu. Tāpēc bioloģiskās lauksaimniecības sadaļā tika ieskaitīti neizmantotie līdzekļi no citām programmām, konkrēti — no netradicionālo nozaru attīstības un komercdarbības attīstības laukos.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko  attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!