• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansu ministra un LPS vadītāja tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2002., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par čehu pateicību rīdziniekiem

Vēl šajā numurā

30.08.2002., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansu ministra un LPS vadītāja tikšanos

Finansu ministrs Gundars Bērziņš otrdien, 27.augustā, tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi Andri Jaunsleini, lai apspriestu vairākas ar pašvaldību finansu jautājumiem saistītas aktualitātes.

Viens no nozīmīgākajiem jautājumiem šajā sarunā bija pievienotās vērtības nodokļa piemērošana siltumapgādei. Pērnā gada nogalē pieņemtie grozījumi likumā par pievienotās vērtības nodokli paredz, ka no 2003.gada siltumapgādei iedzīvotājiem tiks piemērota 18% PVN likme (šī likme jau tiek piemērota siltumapgādei juridiskām personām). Tā kā siltumapgādes izmaksas iedzīvotājiem ir ļoti būtisks jautājums, finansu ministrs G.Bērziņš pieļauj iespēju, ka tiks gatavotas izmaiņas likumā un 18% likmes piemērošana siltumapgādei sāksies tikai tad, kad Latvija kļūs par ES dalībvalsti (PVN likmes piemērošanu reglamentē ES direktīvas, kas tad būs pilnībā jāievēro Latvijai). G.Bērziņš atbalsta nepieciešamību atteikties no tūlītējas 18% PVN likmes ieviešanas siltumapgādei iedzīvotājiem, jo īpaši tāpēc, ka straujākais izmaksu pieaugums paredzams tieši tajās pašvaldībās, kurās ir modernizētas katlumājas, kas pārgājušas uz ekoloģiski labvēlīgu vietējo kurināmo, piemēram, šķeldu.

Tika nolemts, ka nākamās sarunas starp Finansu ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību par 2003.gada budžeta gatavošanu notiks 11.septembrī. Aktuālākie sarunu jautājumi iedzīvotāju ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognozes 2003.gadam, pašvaldību aizņēmumu un galvojumu limiti, pašvaldību savstarpējie norēķini.

G.Bērziņa sarunas laikā ar A.Jaunsleini apspriesta arī nākamo Dziesmu un deju svētku gatavošana. LPS vadītājs norādījis, ka milzīgajā izdevumu tāmē nav paredzēts ne santīms pašvaldībām, kas organizēs transportu visu svētku dalībnieku nokļūšanai uz svētkiem, un pašvaldības ir pārsteigtas par to. Gan ministrs, gan LPS vadītājs atzinuši, ka pašreiz piedāvātā Dziesmu un deju svētku tāme nav atbilstoša Latvijas finansu situācijai.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!