• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ejot uz 8. Saeimas vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2002., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Centrālā vēlēšanu komisija darbā

Vēl šajā numurā

31.08.2002., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ejot uz 8. Saeimas vēlēšanām

Cienījamo vēlētāj! Kad lasīsit šo “Latvijas Vēstneša” speciālizdevumu, līdz 8.Saeimas vēlēšanām būs atlicis nedaudz vairāk kā mēnesis vai varbūt tikai pāris dienu. Tomēr vēl pavasarī, kad rudens šķita tālu un par vēlēšanām domāja un interesējās retais, Centrālā vēlēšanu komisija izteica aicinājumu, lai šīs Saeimas vēlēšanas kļūtu par pašapziņas vēlēšanām. Lai ikviens vēlētājs apzinātos un spētu novērtēt sev doto iespēju — noteikt savu un Latvijas nākotni nākamajiem četriem gadiem.

Šodien, aicinot Jūs izmantot šo iespēju, ko sniedz līdzdalība Saeimas vēlēšanās, Centrālā vēlēšanu komisija ir sagatavojusi materiālus, kuru mērķis ir iepazīstināt ar divdesmit 8.Saeimas vēlēšanām reģistrētajiem politisko partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par deputātu kandidātiem.

Vienlaikus atšķirībā no iepriekšējām Saeimas vēlēšanām šajā izdevumā iekļauta arī cita informācija par Saeimas vēlēšanām, kas mums šķita nozīmīga. Lai ikviens vēlētājs neatkarīgi no savas pārliecības un pieredzes varētu īstenot savas vēlēšanu tiesības. Izdevumā Jūs varat iepazīties ar balsošanas kārtību vēlēšanu iecirknī, uzzināt to, kā pieteikt balsošanu vēlētāja atrašanās vietā, ja veselības stāvokļa dēļ nevarat ierasties vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā, varat aplūkot, kā pareizi aizpildāma vēlēšanu zīme, un rast atbildi uz jautājumu, kur meklēt informāciju par vēlēšanu iecirkņiem. Tāpat esam centušies īsumā izskaidrot to, kā tiek organizētas Saeimas vēlēšanas, un iekļāvuši izdevumā nedaudz statistikas par Saeimas vēlēšanām pieteiktajiem deputātu kandidātiem un vēlētāju aktivitāti.

Un visbeidzot — šoreiz visa svarīgākā vēlēšanu informācija publicēta atsevišķā izdevumā, lai tā būtu pieejama un ērtāk izmantojama arī ikvienam vēlētājam vēlēšanu iecirkņos. Tur šo izdevumu meklējiet no 25.septembra.

Uz tikšanos vēlēšanās!

Arnis Cimdars, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs

4AZIM COPY.GIF (81766 bytes)

5AZIM COPY.GIF (33577 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!