• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanu un attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2002., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65977

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

03.09.2002., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanu un attīstību

No 29. līdz 31.augustam Rīgā notika aptauja “Rīgas vēsturiskā centra saglabāšana un attīstība”. Akcija guva necerēti lielu atsaucību, trīs dienās anketas aizpildīja 1760 iedzīvotāju, divtik vairāk, nekā sociologi bija prognozējuši aptaujāt. Aptaujas rezultāti būs zināmi 30.septembrī.

Akciju rīkoja “Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna” (RVC SAP) izstrādes darba un koordinācijas grupa. Aptaujas mērķis bija noskaidrot iedzīvotāju viedokli par Rīgas vēsturiskā centra teritorijas attīstību. Iedzīvotāji varēja aizpildīt anketas pie stendiem, kas pilsētā bija izvietoti trīs vietās — laukumā starp Brīvības un Miera ielu, pie “Laimas” pulksteņa un Doma laukumā.

Iedzīvotāji vēl var aizpildīt aptaujas anketas līdz 13.septembrim Rīgas domes ēkā, Pilsētas attīstības departamentā un rajonu, priekšpilsētu izpilddirekcijās, kā arī Rīgas domes laikraksta “Rīgas Vēstis” septembra numurā.

Aptaujas anketu sagatavoja Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna darba un koordinācijas grupas locekļi sadarbībā ar Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta speciālistiem.

Šā gada 30.aprīlī Rīgas dome (RD) pieņēma lēmumu par RVC SAP izstrādes sākšanu, lai saglabātu esošās Rīgas vēsturiskā centra vērtības, kā arī plānotu un virzītu noteiktu šīs teritorijas attīstību turpmākajos 12 gados. RD noteikusi, ka RVC SAP būs juridiski saistošs teritorijas plānojums un līdz konkrētu kvartālu detālo plānojumu izstrādāšanai kalpos par pamatu attīstības priekšlikumu izskatīšanai un būvatļauju izsniegšanai.

Lai gan Rīgas vēsturiskais centrs aizņem tikai 1,43% no visas pilsētas teritorijas, tam ir unikāla vērtība. Šajā teritorijā saglabājusies samērā neskarta viduslaiku un vēlāko laiku pilsētbūvnieciskā struktūra, jūgendstila un 19.gadsimta koka arhitektūra. Pateicoties šīm vērtībām, Rīgas vēsturiskais centrs ir ieguvis augstāko starptautisko kultūras mantojuma novērtējumu un iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

 

Daiga Konošonoka, Rīgas domes RVC SAP projektu vadītāja sabiedrības iesaistes  un informēšanas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!