• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai Eiropa nav pārbaudījums, bet iespēja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2002., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66002

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu draudzību apliecina mūsu kopējie mērķi

Vēl šajā numurā

04.09.2002., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai Eiropa nav pārbaudījums, bet iespēja

Par grāmatu “Kas Latvijas uzņēmējam ir jāzina par Eiropas Savienību?”

VAKS.JPG (25595 bytes)Šķiet, nepaiet ne diena, kad Latvijas iedzīvotājs nesaskartos ar vārdu savienojumu “Eiropas Savienība”. Plašsaziņas līdzekļos ir ne tikai atsevišķi raksti un raidījumi par Eiropas Savienības (ES) jautājumiem, bet pat īpašas rubrikas, pielikumi un pārraižu cikli. Informācija nerimtīgi plūst cauri sabiedrībai, tomēr šajā vispārīgajā, daudzpusīgajā, sadrumstalotajā, reizēm – virspusējā informācijas klāstā nereti ir grūti atrast atbildes uz konkrētiem jautājumiem. Un, ja laimējas noskaidrot vienu jautājumu, tad, padsmit, pārējie tik un tā paliek neatbildēti, jo atbildes būtu jāmeklē vismaz tikpat daudzos avotos.

Lai atvieglotu šo meklējumu ceļu aktīvai, laika un informācijas nozīmi un vērtību izprotošai sabiedrības daļai — uzņēmējiem, Eiropas kustība Latvijā (EKL) ir izdevusi grāmatu “Kas Latvijas uzņēmējam ir jāzina par Eiropas Savienību?”. Lai gan mūsu valstī darbojas vairāki ES informācijas centri, populāras un praktiskas uzziņu grāmatas uzņēmējiem par ES latviešu valodā līdz šim nebija, grāmatas atvēršanas svētkos vakar, 3. septembrī, norādīja EKL prezidents Ainārs Dimants. Grāmatas trīs nodaļās Latvijas uzņēmēji var iepazīties ar ES tirgus darbības pamatprincipiem, gūt ieskatu svarīgākajās ES politikas jomās, kas ietekmē uzņēmējdarbību mūsu valstī, kā arī rast praktiskus padomus biznesa uzsākšanai ES. Visai plaša ir sadaļa par Eiropas ekonomisko un monetāro savienību, ko veidojuši Latvijas Bankas speciālisti.

Teksts izkārtots nevis kā vienlaidu vēstījums, bet jautājumu un atbilžu formā, kas ļauj ātri un viegli atrast interesējošo, turklāt tajā ietvertas arī norādes uz papildu informācijas avotiem.

Grāmatu veidojuši piecpadsmit autori, kas savā profesionālajā darbībā ir saistīti ar ES un uzņēmējdarbības jautājumiem: Tatjana Volkova (sastādītāja), Margarita Dunska, Ina Spridzāne, Sniedze Šreibere, Artis Birziņš, Aigars Štokenbergs, Edvīns Pārups u. c.

Grāmata tapusi, pateicoties Lielbritānijas vēstniecības Latvijā, Somijas vēstniecības Latvijā, Latvijas Bankas un kompānijas “Columbus IT” finansiālam atbalstam.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs svinīgajā pasākumā vakar atzina, ka šāda grāmata bija vajadzīga jau sen, jo diskusija ar sabiedrību par ES ir nedaudz aizkavējusies. Šī grāmata uzņēmējiem vairos pārliecību, ka izvēle balsot referendumā par iestāšanos ES ir pareiza, bija pārliecināts I. Rimšēvičs.

Lielbritānijas vēstnieks Endrū Tesorjērs norādīja, ka briti atbalstījuši šo projektu, uzlūkojot to kā plašākas stratēģijas daļu — palīdzēt visu ekonomisko un sociālo grupu pārstāvjiem Latvijā izprast ES un tās piedāvātās iespējas, kā arī atbalstīt mazos un vidējos uzņēmumus. Viņš atgādināja, ka šopavasar Lielbritānijas vēstniecība finansiāli atbalstījusi biznesa plānu rokasgrāmatas izdošanu, lai atvieglotu un unificētu mazajiem un vidējiem uzņēmējiem kredīta pieteikumu iesniegšanu bankās. Tāpat britu valdība sponsorē arī nelielus projektus Latgalē, kuru ietvaros potenciālie uzņēmēji var pilnīgot biznesa iemaņas.

Savukārt grāmatas recenzents Eduards Stiprais pauda cerību, ka tā vairos uzņēmēju izpratni par ES, un novēlēja, lai grāmata piedzīvotu vairākus un aizvien papildinātus izdevumus, augot un mainoties līdz ar ES.

Marika Līdaka,  “LV” tautsaimniecības redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!