• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas cilvēkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2002., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par problēmu saasinājumiem un risinājumiem veselības aprūpē

Vēl šajā numurā

04.09.2002., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas cilvēkiem

Iekšlietu ministrija sakarā ar izmaiņām likumā “Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm” ir izstrādājusi Ministru kabineta noteikumus “Latvijas Republikā piešķirto Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm izdienas pensiju izmaksas kārtība personām, kuras izbrauc uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs” un “Noteikumus par speciālo piemaksu vecuma pensijai Latvijas policijā un Latvijas Robežsargu brigādē dienējušajām personām”.

Noteikumi par Latvijas Republikā piešķirto Iekšlietas ministrijas sistēmas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm izdienas pensiju izmaksas kārtību personām, kuras izbrauc uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs paredz, ka personas, kuras pēc 2002.gada 1.janvāra izbrauc no Latvijas uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs, turpina saņemt izdienas pensiju. Iekšlietu ministrijā ir jāiesniedz rakstisks pieprasījums par izdienas pensijas izmaksas turpināšanu un jānorāda Latvija Republikas kredītiestādes konts, kurā ieskaitāma izdienas pensija. Katru gadu līdz 15. decembrim ir jāatjauno pieprasījums par izdienas pensijas izmaksas turpināšanu. To var izdarīt, personīgi ierodoties Iekšlietu ministrijā. Ja pieprasījumu nosūta pa pastu vai ar pilnvarotās personas starpniecību, tad ir jāpievieno notariāls apliecinājums, savukārt pilnvarotajai personai ir jāuzrāda notāra apstiprināta pilnvara.

“Noteikumi par speciālo piemaksu valsts vecuma pensijai Latvijas policijā un Latvijas Robežsargu brigādē dienējošām personām” nosaka speciālās piemaksas valsts vecuma pensijai apmēru un kārtību, kādā tā izmaksājama tām personām, kuras dienējušas Latvijas policijā vai Latvijas robežsargu brigādē un ja viņu dienestu ir pārtraukusi Latvijas iekļaušana PSRS sastāvā. Speciālās piemaksas saņemšanai personām Iekšlietu ministrijā ir jāiesniedz pensijas apliecības kopija vai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras atbilstoši personas dzīves vietai izdota izziņa par valsts vecuma pensijas piešķiršanas datumu un lielumu, arhīva izziņa, kas apstiprina faktu, ka persona attiecīgajā laika posmā ir dienējusi Latvijas policijā vai Latvijas Robežsargu brigādē, pases kopija un rakstisks iesniegums par speciālās piemaksas piešķiršanu.

Speciālā piemaksa minētajām personām tiek noteikta valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā. Ja mainās valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs, attiecīgi mainās arī speciālās piemaksas apmērs. Pašlaik valstī noteiktais pabalsts ir — 30 latu.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!