• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai apliecinām cieņu Kārlim Ulmanim arī darbos, tas ir mūsu morāls pienākums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2002., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Eiropa nav pārbaudījums, bet iespēja

Vēl šajā numurā

04.09.2002., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai apliecinām cieņu Kārlim Ulmanim arī darbos, tas ir mūsu morāls pienākums

Latvijā notiek Kārļa Ulmaņa 125.dzimšanas dienas atceres sarīkojumi

Ar svinīgu koncertu Rīgas Latviešu biedrības namā šodien sāksies Latvijas valsts pirmā Ministru prezidenta, vēlākā Valsts prezidenta, agronoma un tautsaimnieka Kārļa Ulmaņa 125. dzimšanas dienas atceres sarīkojumi. Rīt, 5. septembrī, Latviešu biedrības Zelta zālē notiks zinātniskā konference “Latvijas valsts tapšana (1918–1920) un Ministru prezidents Kārlis Ulmanis”. Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi un korespondētājlocekļi, Latvijas vēsturnieku komisijas locekļi un augstskolu profesori pieteikuši referātus par tādiem tematiem kā “Tautas pašnoteikšanās ideju attīstība Eiropā”, “Latvijas valstiskuma idejas veidošanās”, “LSDSP un Latvijas valsts izveide 1918. — 1920. gadā”, “Kārlis Ulmanis un Zemnieku savienība Latvijas valsts izveides posmā”, “Pēteris Stučka, Andrievs Niedra un Kārlis Ulmanis — trīs alternatīvas Latvijai 1919. gadā” un citiem.

Vakarā Lielajā zālē notiks jubilejas sarīkojums “Šī zeme ir mūsu”. Ādolfa Alunāna teātris Lūcijas Ņefedovas režijā tam sagatavojis literāri muzikālu kompozīciju ar Edvarta Virzas, Aleksandra Grīna, Annas Brigaderes, Aspazijas un Viļa Plūdoņa dzeju un atziņām.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents prof. Jānis Stradiņš redakcijai uzticējis savu referātu, kas rīt, 5.septembrī, tiks nolasīts zinātniskajā konferencē.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!