• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kaimiņu Zviedrijas atbalstu Latvijas aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2002., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66010

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mums visiem Latvijā, Baltijā un pasaulē

Vēl šajā numurā

04.09.2002., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kaimiņu Zviedrijas atbalstu Latvijas aizsardzībai

Vakar, 3. septembrī, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Zviedrijas vēstniecības padomnieku totālās aizsardzības jautājumos Nilu Gildēnu, ģenerālmajoru Kārli Neretnieku un Zviedrijas padomnieku Latvijas Nacionālo bruņoto spēku štābā Larsu Personu.

Zviedrijas vēstniecības padomnieks Nils Gildēns bija ieradies atvadu vizītē un iepazīstināja ministru ar ģenerālmajoru K. Neretnieku, kurš turpmāk strādās šajā amatā.

Tikšanās laikā apspriesti divpusējās sadarbības jautājumi, tostarp arī Zviedrijas līdzdalība apmācības procesā Latvijas militārajās mācību iestādēs, Sauszemes 1. kājnieku bataljona apmācībā un citos projektos. Aizsardzības ministrs informēja zviedru amatpersonas par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku attīstības plāniem, kā arī par Nacionālo bruņoto spēku restrukturizācijas gaitu.

K. Neretnieks uzsvēra, ka desmit gados kopš neatkarības atjaunošanas Latvija ir paveikusi grūtāko darba daļu, lai kļūtu par pilntiesīgu NATO dalībvalsti. Pēc viņa domām, Zviedrijai drošības sistēmas attīstība reģionā ir ļoti svarīga gan no NATO, gan Eiropas Savienības paplašināšanās viedokļa, tāpēc abu valstu divpusējai sadarbībai arī turpmāk būs liela nozīme.

Zviedrijas amatpersonas tikās arī ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Ilonu Dreģi un Nacionālo bruņoto spēku komandieri pulkvedi Raimondu Graubi.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!