• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sausuma radīto zaudējumu atlīdzību zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2002., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

05.09.2002., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sausuma radīto zaudējumu atlīdzību zemniekiem

Zemkopības ministrijas speciālisti ministra Ata Slaktera vadībā ir sagatavojuši priekšlikumus, lai klimatisko apstākļu dēļ visvairāk cietusī lauksaimniecības nozare — lopkopība — saņemtu kompensāciju par sausuma radītajiem zaudējumiem.

Daudzviet izdeguši zālāji un samazinājusies zāles lopbarības ieguve. Tāpēc lopu turētāji bija un ir spiesti priekšlaikus sākt izēdināt ziemai sarūpētos barības krājumus, kas savukārt varētu būt par iemeslu lopu skaita samazinājumam.

Lai stabilizētu situāciju, ministrijas speciālisti vienojās ierosināt valdībai piešķirt atlīdzību par katru dzīvnieku reģistrā esošu govi, tātad atbalstu saņems arī vienas, divu, triju vai piecu govju īpašnieki. Valstī kopumā tas ir atbalsts par 245 502 slaucamām govīm un 3064 zīdītājgovīm. Izmaksāt kompensāciju ierosināts arī par aitām un kazām. Šajā uzskaitījumā neietilpst aitu mātes un kazu mātes, kurām jau ir paredzētas īpašas subsīdijas.

Lauksaimniecības nozaru un pārstrādes attīstības departamenta speciālistiem ministrs uzdevis visdrīzākajā laikā veikt galīgos zaudējumu aprēķinus lopkopībā. Pēc sagatavotajiem aprēķiniem, viens no variantiem paredz par katru dzīvnieku reģistrā esošu govi izmaksāt 23 latus, bet par katru aitu un kazu — 3,40 latus. Šie līdzekļi nepieciešami ilggadīgo zālāju atjaunošanai, graudu, salmu un citas lopbarības iepirkšanai, kā arī barības iegādei nepieciešamo transporta izdevumu segšanai.

Tuvākajā laikā zemkopības ministrs Atis Slakteris ar šiem aprēķiniem griezīsies valdībā un lūgs nodrošināt atbalstu lauksaimniekiem.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko  attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!