• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas gāzes" projekta noraidīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2002., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66037

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pastmarkām starptautiskā izstādē

Vēl šajā numurā

05.09.2002., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvijas gāzes” projekta noraidīšanu

Šā gada 17. augustā a/s “Latvijas gāze” iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padomei dabasgāzes tarifu projektu. Projekts paredzēja no 2003. gada 1. janvāra palielināt dabasgāzes tarifu iedzīvotājiem, dabasgāzes maksimālo tarifu rūpnieciskajiem un komerciālajiem lietotājiem un abonentu maksu.

Regulators izvērtēja, vai a/s “Latvijas gāze” dabasgāzes tarifu projekts ir iesniegts atbilstoši likumam, un nolēma noraidīt tarifu projektu, jo tas nav iesniegts likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 19. panta pirmajā daļā noteiktajā kārtībā. Likums paredz, ka tarifu projektu aprēķina saskaņā ar noteikto metodiku, t.i., Energoapgādes regulēšanas padomes 1998. gada 5. maijā apstiprināto “Dabasgāzes tarifu aprēķinu metodiku”. Kā iesniegumā paskaidroja pati a/s “Latvijas gāze”, dabasgāzes tarifu projekta aprēķinā ir izmantoti atsevišķi Energoapgādes regulēšanas padomes apstiprinātās metodikas elementi, daži Regulatora izstrādātās jaunās dabasgāzes tarifu metodikas projekta elementi un pašas a/s “Latvijas gāze” metodiskie pieņēmumi.

2001. gada 7. novembrī a/s “Latvijas gāze” iesniegtais dabasgāzes tarifu projekts bija aprēķināts saskaņā ar minēto metodiku, un tad Regulators izvērtēja iesniegto projektu pēc būtības.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome vakar, 4. septembrī, pieņēma lēmumu noraidīt a/s “Latvijas gāze” iesniegto dabasgāzes tarifu projektu.

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!