• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšlikumu atsākt pārraudzību pār Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2002., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā mūsu uzņēmējiem klāsies Eiropā

Vēl šajā numurā

06.09.2002., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšlikumu atsākt pārraudzību pār Latviju

Nākamnedēļ, 10. septembrī, Parīzē notiks Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Pārraudzības komitejas sēde.

Pēc Krievijas delegācijas vadītāja, Pārraudzības komitejas locekļa Dmitrija Rogozina iesniegtā priekšlikuma EPPA Pārraudzības komitejas kārtējās sēdes darba kārtībā ir iekļauts jautājums par pārraudzības (monitoringa) procesa atsākšanu pret Latviju. Šo priekšlikumu vēl ir parakstījuši deviņi EPPA parlamentārieši no citām valstīm, tostarp Kipras, Lietuvas, Lielbritānijas, Somijas, Moldovas, Itālijas un Armēnijas.

Pārraudzības process pret Latviju tika slēgts 2001. gada janvārī. Patlaban priekšlikuma iesniedzēji kā argumentus pārraudzības procesa atsākšanas nepieciešamībai min Valsts valodas likumā un Izglītības likumā noteiktās prasības, kā arī naturalizācijas ceļā Latvijas pilsonību ieguvušo skaita samazināšanos (no 15 000 pilsoņu 2000. gadā līdz 10 000 — 2001. gadā). Ja Pārraudzības komitejas sēdē tās locekļi nobalsos par šo priekšlikumu rezolūcijai, tad jautājums tiks iekļauts EPPA plenārsēdes darba kārtībā laikā no 23. līdz 27. septembrim.

Latvijas delegāciju EPPA Pārraudzības komitejas kārtējā sēdē pārstāvēs Saeimas deputāti Juris Dobelis (TB/LNNK) un Boriss Cilevičs (PCTVL), kā arī izskatāmā jautājuma nozīmīguma dēļ Latvijas delegācijas vadītāja asamblejā Vaira Paegle (TP).

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!