• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latgales novada nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2002., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par priekšlikumu atsākt pārraudzību pār Latviju

Vēl šajā numurā

06.09.2002., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latgales novada nākotni

Ministru prezidents Andris Bērziņš vakar, 5. septembrī, tikās ar II Pasaules latgaliešu konferences iniciatīvas darba grupas pārstāvjiem. Konference notika 12.augustā un pieņēma aicinājumu valsts augstākajām amatpersonām, kas tika iesniegts Valsts prezidentei, Saeimas priekšsēdētājam un Ministru prezidentam, un šā gada 9.septembrī par šiem jautājumiem ir paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi.

Sarunā piedalījās Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps kardināls Jānis Pujats, Latvijas Universitātes asociētā profesore Lidija Leikuma, Biznesa augstskolas “Turība” Grāmatvedības katedras vadītājs Staņislavs Keišs, Balvu rajona Baltinavas vidusskolas direktors Imants Slišāns, zvērināts advokāts Agris Bitāns, Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane, Balvu rajona padomes izpilddirektors Andris Kazinovskis, Rēzeknes Latgaliešu kultūras biedrības valdes priekšsēdētājs Pēteris Keišs un Latgales kultūras centra izdevniecības vadītājs Jānis Elksnis.

Iniciatīvas darba grupu interesēja šādi jautājumi: izglītība, latviešu un latgaliešu valodas mācīšana Latgalē; latgaliešu valodas un kultūras savdabības veicināšana; ekonomiskās attīstības saistība ar valsts pārvaldes un pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu un Eiropas Savienības finansējuma piesaiste Latgalei.

Tikšanās laikā kā viens no būtiskākajiem tika apspriests jautājums par latviešu valodas mācīšanu un izglītību Latgalē. Ministru prezidents atbalstīja ideju par speciālas budžeta programmas izveidi 2003. gada budžetā, kurā tiktu noteiktas īpašas piemaksas latviešu valodas skolotājiem Latgales reģionā. A.Bērziņš piekrita uzklausīt pašvaldību viedokli par nepieciešamajiem grozījumiem Reģionālās attīstības likumā attiecībā uz plānošanas institūciju statusa noteikšanu un iespējamo otrā līmeņa pašvaldību izveidošanu.

Pēc sarunas ar Ministru prezidentu un paredzamās tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju iniciatīvas darba grupa apņēmās sagatavot priekšlikumus un izvirzīt kandidātus jaunas programmas “Latgale kā savdabīgs kultūrvēsturisks novads” izstrādei. A.Bērziņš no savas puses piekrita izveidot darba grupu šīs programmas izstrādei.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!