• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas 2003. gada Rīcības plānu dalībai NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2002., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66196

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas līdzdalību Eiropas drošības politikā

Vēl šajā numurā

11.09.2002., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas 2003. gada Rīcības plānu dalībai NATO

Ministru kabinets vakar, 10. septembrī, apstiprināja Latvijas 2003. gada Rīcības plānu dalībai NATO (turpmāk — Rīcības plāns).

Rīcības plāns ir ikgadējs dokuments, kura izstrādāšanā piedalījās Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija, Ārlietu ministrija, Finansu ministrija, Satiksmes ministrija, Krīzes kontroles centrs un Satversmes aizsardzības birojs. Par Rīcības plānu ir notikušas kopējas konsultācijas starp Baltijas valstīm. Tā izstrādes laikā Latvija ir konsultējusies ar Čehiju, Dāniju, Norvēģiju un Poliju un guvusi vērtīgus ieteikumus un priekšlikumus plāna pilnveidošanai.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī 2003. gada plānam ir piecas galvenās nodaļas — “Politiskie un ekonomiskie jautājumi”, “Aizsardzības un militārie jautājumi”, “Resursu jautājumi”, “Informācijas drošības jautājumi” un “Juridiskie jautājumi”, kā arī pielikumā Rīcības plāna ieviešanas programma 2003.gadam.

Latvijas 2003.gada Rīcības plāna Aizsardzības un militāro jautājumu nodaļā trīs galvenie raksturojošie elementi Nacionālo bruņoto spēku tālākai attīstībai ir reorganizācija, modernizācija un spēku specializācija. Nacionālo bruņoto spēku attīstība pilnībā ir balstīta uz pieņemto Valsts aizsardzības finansēšanas likumu, kas paredz ik gadu atvēlēt aizsardzībai 2 procentus no iekšzemes kopprodukta līdz pat 2008. gadam.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās dažādos militāros vingrinājumos, mācībās un starptautiskās miera nodrošināšanas operācijās liecina par Latvijas karavīru spēju līdzvērtīgi strādāt ar NATO un citu valstu karavīriem.

Latvijas 2003.gada Rīcības plāna dalībai NATO kopsavilkums ir pieejams Aizsardzības ministrijas mājaslapā www.mod.gov.lv sadaļā “Aktualitātes”.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!