• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Čehijas sadarbības paplašināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2002., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Igaunijas kopīgajiem mērķiem

Vēl šajā numurā

11.09.2002., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Čehijas sadarbības paplašināšanu

Vakar, 10. septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jirži Kubīčeku.

Tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas skar abu valstu divpusējās attiecības un sadarbības iespējas nākotnē.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvijas un Čehijas attiecības pēc mūsu valsts neatkarības atjaunošanas ir aktīvas, plaši un vispusīgi attīstītas. Te būtisku ieguldījumu snieguši abu valstu vēstnieki, kuru darbība sekmējusi divpusējo attiecību paplašināšanos. J.Straume atzinīgi novērtēja kontaktus parlamentārā līmenī — gan vadības, gan atsevišķu komisiju ietvaros. Saeimas priekšsēdētājs arī sacīja, ka Latviju un Čehiju vieno kopīgs ārpolitiskais mērķis — integrācija Eiropas Savienībā.

Arī Čehijas vēstnieks Latvijā bija vienisprātis, ka Latvijas un Čehijas attiecības vērtējamas kā ļoti sekmīgas. “Apkopotā informācija liecina, ka Čehijas parlamenta delegācijas Latvijā viesojušās divas reizes biežāk nekā Latvijas delegācijas Čehijā. Tam par iemeslu ir ne tikai apstāklis, ka mūsu parlaments sastāv no divām palātām, bet arī jūsu valsts viesmīlība un labais organizatoriskais darbs vizīšu sekmīgas norises nodrošināšanai,” teica vēstnieks. Viņš arī informēja, ka jūnija vidū Čehijā notika parlamenta vēlēšanas, kurās 70 vietas ieguva sociāldemokrāti, 56 vietas — Pilsoniskās demokrātijas partija, bet 40 vietas tika bijušās Komunistiskās partijas pārstāvjiem. Savukārt oktobra beigās Čehijā tiks pārvēlēta viena trešdaļa Senāta. Jaunu komisiju un frakciju veidošanās Čehijas parlamentā ir labs pamats jau uzsāktās sadarbības turpināšanai un paplašināšanai. J.Kubīčeks pateicās Latvijas pusei par tās sniegto atbalstu plūdu seku likvidēšanā, uzsverot, ka tās nogādāšana Čehijā bija ātra un operatīva.

Pārrunāta arī oktobrī plānoto Saeimas vēlēšanu gaita un to rezultātu iespējamā ietekme uz Latvijas nākotni. Saeimas priekšsēdētājs informēja: socioloģisko pētījumu rezultāti liecina, ka nākamajā parlamentā varētu būt pārstāvēti divi jauni politiskie spēki, bet tas nekādā ziņā neietekmēs Latvijas virzību uz tās ārpolitisko mērķu sasniegšanu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!