• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mieru mīlošie cilvēki no visas pasaules amerikāņiem apliecina savu goddevību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2002., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šī traģēdija vēl vairāk tuvinājusi visas mūsu tautas

Vēl šajā numurā

11.09.2002., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mieru mīlošie cilvēki no visas pasaules amerikāņiem apliecina savu goddevību

Šodien Latvijā un visā pasaulē cilvēki piedalīsies atceres pasākumos, kas veltīti 11.septembra terora upuru piemiņai Ņujorkā un Vašingtonā

Valsts prezidente pērnā gada 11. septembra dramatisko notikumu gadskārtas dienā Ņujorkā
WTC1.JPG (19420 bytes)
Traģiskais 2001.gada 11.septembra rīts Amerikas Savienotajās Valstīs, Ņujorkā
Foto: EPA

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga no 9. līdz 15. septembrim atrodas ASV, kur vada mūsu valsts delegāciju ANO 57. Ģenerālajā asamblejā, kā arī pārstāv Latviju traģisko pērnā gada 11. septembra notikumu piemiņas pasākumos.

Vakar, 10. septembrī, mūsu Valsts prezidente piedalījās ANO jaunās dalībvalsts Šveices prezidenta rīkotajā pieņemšanā citu valstu un delegāciju vadītājiem.

Šodien īpašs akcents Vairas Vīķes–Freibergas vizītes programmā ir piedalīšanās Ņujorkas mēra Maikla Blumberga rīkotajā 11. septembra traģēdijas piemiņas ceremonijā.

Piemiņas pasākumos šodien piedalīsies arī ASV prezidents Džordžs Bušs ar kundzi. Šī diena viņiem sāksies ar dievkalpojumu savā baznīcā Vašingtonā. Pulksten 8.46 pēc vietējā laika, kad pirms gada pirmā teroristu lidmašīna ietriecās Pasaules tirdzniecības centra debesskrāpī, Baltajā namā būs klusuma brīdis. Pēc tam ASV prezidents apmeklēs 11. septembra uzbrukumā cietušo Pentagona ēku, kā arī dosies uz Šenksvilu Pensilvānijā, lai noliktu vainagu aviolainera bojāejas vietā. Tagad zināms, ka lainera apkalpes un pasažieru uzupurēšanās novērsa šīs teroristu nolaupītās lidmašīnas ietriekšanos Kapitolija ēkā. Pēcpusdienā, pulksten 16.40 pēc vietējā laika, ASV prezidents Džordžs Bušs ieradīsies Ņujorkā, kur noliks vainagu kādreizējā Pasaules tirdzniecības centra vietā.

Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs, savā vēstulē pasaules tautām atzīmējot 11. septembra terora aktu gadskārtu, uzsvēris: “Kaut arī mēs nekad neaizmirsīsim briesmīgos zaudējumus, ko esam pārcietuši, Ņujorka šodien ir spēcīgāka pilsēta, nekā tā bija pirms gada.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!