• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piemiņu Latvijas sirdī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2002., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66249

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piemiņu pasaules sirdīs

Vēl šajā numurā

12.09.2002., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piemiņu Latvijas sirdī

Šo pamatpatiesību līdz ar atziņu par jaunu trešā gadu tūkstoša izaicinājumu — starptautisko terorismu vēl neredzēti augstā ciniskuma līmenī — atgādināja 11. septembra traģēdijas piemiņas pasākums vakar, 11. septembrī, Rīgas Domā. Dainis Īvāns, Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētājs, savos ievadvārdos aicināja atcerēties, kā sāp nevainīgi pazemotajiem un cietušajiem. Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš, uzsverot tūkstošiem nevainīgu cilvēku iznīcināšanas baiso faktu, norādīja uz īpašo amerikāņu pleca sajūtu, ko latvieši izjutuši visus piecdesmit okupācijas gadus un kas cauri gadiem un pārdzīvotajiem “neatslābst, bet kļūst arvien ciešāka”.

ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons nolasīja 23. psalmu, kas emocionālajā piemiņas ceremonijas gaisotnē izskanēja kā gaišs apliecinājums Dieva taisnīgumam un 11. septembra nevainīgo upuru piemiņas cildinājums.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags atgādināja, ka pirms gada Amerikā tūkstošiem nevainīgu cilvēku gāja bojā reliģiski politisku fanātiķu dēļ, un akcentēja milzīgo plaisu, kas šādu fanātismu šķir no patiesas ticības. Arhibīskaps uzsvēra arī latviešu pastāvīgo solidaritāti ar amerikāņu tautu, ne tikai šajā atceres dienā.

Pulksten 8.46, tieši brīdī, kad pērn 11. septembrī Pasaules tirdzniecības centra Ziemeļu tornī Ņujorkā ietriecās pirmā teroristu nolaupītā lidmašīna, Rīgas Domā sāka skanēt Mocarta “Rekviēms”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!