• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piemiņu pasaules sirdīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2002., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Planētu vakar apjoza cilvēciskās vienotības aura

Vēl šajā numurā

12.09.2002., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piemiņu pasaules sirdīs

Piemiņas brīdis Rīgas Domā bija viens no kopīgā pasaules piemiņas pasākumu projekta “Vienojošais Rekviēms” elementiem. Šajā Sietlas (ASV) kora dziedātāju iniciētajā pasākumā vispirms bija iesaistījušies tūkstošiem dziedātāju un mūziķu visā pasaulē, atskaņojot Mocarta “Rekviēmu” plkst. 8.46 pēc vietējā laika Jaunzēlandes pilsētās Oklendā un Velingtonā. Rītausmā virs Oklendas Ostas tilta tika pacelts pusmastā ASV karogs. Pēc tam Velingtonas Svētā Paula katedrālē notika piemiņas dievkalpojums. Pēc Jaunzēlandes radio ziņām, Oklendā musulmaņi un kristieši sadevās rokās, izveidojot simbolisku cilvēcības ķēdi no mošejas līdz baznīcai.

Austrālijā vēl ilgi pirms Latvijas rītausmas 11. septembris sākās ar baznīcu zvaniem un pusmastā nolaistiem sēru karogiem. Dievkalpojumā Kanberas katedrālē kristieši kopā ar jūdaistu, islāmistu un budistu pārstāvjiem iededza sveces, pieminot desmit 11. septembra terora aktos bojāgājušos austrāliešus.

Pēc tam atbilstoši laika joslu maiņai Mocarta “Rekviēms” 11. septembra upuru piemiņai skanēja Hiogo provincē Japānā, pēc tam Ķīnā, Indijā, Āfrikā... Pēc piemiņas brīžiem Latvijā un vairākās citās Eiropas valstīs varenās “Rekviēma” skaņas, pavadot Zemes ceļojumu ap Sauli, skanēja Amerikas kontinenta valstīs. Pavisam grandiozajā humānisma un kristīgās līdzcietības koncertā vakar divdesmit sešās valstīs divdesmit laika joslās piedalījās simt sešdesmit kori, apjožot mūsu daudz cietušo planētu ar gaišu cilvēcības auru. Taču laikam gan visdziļāk mūzikas paustās mūžīgās vērtības vakar cilvēku sirdis skāra tieši 11. septembra traģēdijas kulminācijas vietā Ņujorkā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!