• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 10. septembra noteikumi Nr. 413 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.februāra noteikumos Nr.74 "Prasības degvielas uzpildes staciju tehnoloģiskajām iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2002., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.414

Valdības komunikācijas koordinācijas padomes nolikums

Vēl šajā numurā

13.09.2002., Nr. 131

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 413

Pieņemts: 10.09.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.413

Rīgā 2002.gada 10.septembrī (prot. Nr.38 5.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.februāra noteikumos Nr.74 "Prasības degvielas uzpildes staciju tehnoloģiskajām iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.panta pirmo daļu
un likuma "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību" 3.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 20.februāra noteikumos Nr.74 "Prasības degvielas uzpildes staciju tehnoloģiskajām iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 31.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 6. un 7.punktā vārdus "valsts bezpeļņas organizācija sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts"" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts"" (attiecīgā locījumā).

2. Papildināt 15.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Automātisko staciju apgādā ar sakaru līdzekļiem, kas nodrošina trauksmes izziņošanu ārkārtas situācijās."

3. Svītrot 44.punktu.

4. Izteikt 50.punktu šādā redakcijā:

"50. Degvielas uzpildes iekārta ir nodrošināta ar aizsargbarjeru vai citu tehnisku konstrukciju, kas iekārtu aizsargā pret transportlīdzekļu uzbraukšanu. Degvielas uzpildes iekārta ir komplektēta saskaņā ar ražotāja norādījumiem."

5. Izteikt 52.punktu šādā redakcijā:

"52. Katra degvielas uzpildes iekārta ir apgādāta ar slēdzi, kas atrodas redzamā vietā vai stacijas operatora darba vietā un ar kuru, ja nepieciešams, var izslēgt degvielas uzpildes iekārtu. Slēdža apzīmējums nodrošina vieglu un nepārprotamu slēdža darbības funkcijas uztveri."

6. Izteikt 55.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"55. Pie degvielas uzpildes iekārtas labi redzamā vietā ir piestiprinātas šādas norādes valsts valodā (kā arī šo norāžu grafiskais attēlojums ar brīdinājuma uzrakstiem atbilstošiem simboliem):".

7. Papildināt V nodaļu ar 55.1 punktu šādā redakcijā:

"55.1 Pie automātiskās stacijas degvielas uzpildes iekārtas labi redzamā vietā ir piestiprināta attiecīgās iekārtas lietošanas instrukcija valsts valodā."

8. Izteikt 69.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"69. Stacijas tehnoloģisko iekārtu pilno pārbaudi veic stacijas izgatavošanas laikā un pēc tehnoloģisko iekārtu izgatavotāja noteiktā lietošanas termiņa (resursa) beigām, bet ne vēlāk kā pēc 12 gadiem; stacijas turpmākās lietošanas laikā — ne retāk kā reizi sešos gados. Pilnā pārbaude ietver:".

9. Izteikt 81.punktu šādā redakcijā:

"81. Tvertnes hidraulisko pārbaudi veic šādi:

81.1. tvertnē 10 minūtes uztur spiedienu, kas ir vienāds ar koeficienta 1,25 un darba spiediena reizinājumu, bet nav mazāks par 0,3 bar;

81.2. spiedienu tvertnē samazina līdz spiedienam, kas vienāds ar darba spiedienu, bet nav mazāks par 0,1 bar, un uztur šādu spiedienu 60 minūtes. Spiediena noteikšanai izmanto vismaz divus manometrus, kas verificēti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā."

10. Izteikt 84.punktu šādā redakcijā:

"84. Cauruļvadu hidraulisko pārbaudi veic šādi:

84.1. cauruļvadā 10 minūtes uztur spiedienu, kas ir vienāds ar koeficienta 1,25 un darba spiediena reizinājumu, bet nav mazāks par 2,0 bar;

84.2. spiedienu cauruļvadā samazina līdz spiedienam, kas vienāds ar darba spiedienu, bet nav mazāks par 0,1 bar, un uztur šādu spiedienu 60 minūtes. Spiediena noteikšanai izmanto vismaz divus manometrus, kas verificēti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā."
Ministru prezidents A.Bērziņš

Labklājības ministrs V.Jaksons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!