• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Armēnijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāja vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2002., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas mobilitātes nedēļu

Vēl šajā numurā

13.09.2002., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Armēnijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāja vizīti

No 15. līdz 19. septembrim Latvijā oficiālā vizītē uzturēsies Armēnijas Republikas Nacionālās sapulces priekšsēdētājs Armens Hačatrjans un viņa vadītā delegācija.

Pirmdien, 16. septembrī, Nacionālās sapulces priekšsēdētājs un delegācija tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, Latvijas un Armēnijas parlamentāro sadarbības grupu, Saeimas Ārlietu komisiju, Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Māri Riekstiņu un Ministru prezidentu Andri Bērziņu, bet pēcpusdienā apskatīs Vecrīgu un noklausīsies ērģeļmūzikas koncertu Doma baznīcā.

Otrdien, 17. septembrī, Armēnijas parlamentāriešiem paredzēta tikšanās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, Eiropas Padomes Latvijas delegācijas locekļiem, izglītības un zinātnes ministru Kārli Greiškalnu, Rīgas domes priekšsēdētāju Gundaru Bojāru un Latvijas Universitātes rektoru Ivaru Lāci. Viesi apskatīs arī memoriālo skulptūru “Krustakmens”, bet pēcpusdienā tiksies ar Armēņu apustuliskās baznīcas Rīgas draudzi, Armēnijas un Latvijas kultūras biedrības un Latvijas armēņu kopienas pārstāvjiem.

Trešdien, 18. septembrī, Saeimas Viesu zālē tiks parakstīts Latvijas Republikas un Armēnijas Republikas starpparlamentu kopīgais paziņojums. No Latvijas puses to parakstīs Saeimas priekšsēdētāja biedrs, Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Romualds Ražuks, no Armēnijas puses — Ārlietu pastāvīgās komisijas priekšsēdētājs Oganess Oganisjans. Pēc paziņojuma parakstīšanas viesi dosies uz Zemgali, kur apskatīs Rundāles un Mežotnes pili.

A.Hačatrjans par Armēnijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju ievēlēts pēc traģiskajiem 1999. gada 27. oktobra notikumiem, kad toreizējais spīkers Karens Demirčans tika nogalināts parlamenta sēžu zālē bruņota iebrukuma rezultātā. Tieši 2002. gadā aktivizējusies Latvijas un Armēnijas divpusējā sadarbība. No 12. līdz 18. martam Latvijas un Armēnijas sadarbības grupas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns un grupas locekļi Linards Muciņš un Dzintars Kudums viesojās Armēnijas parlamentā. Mūsu parlamentāriešu vizītes laikā Armēnijas puse pauda vēlmi iepazīties ar Latvijā veiktajām reformām pēc neatkarības atgūšanas, īpaši akcentējot ieinteresētību pārņemt Latvijas pieredzi integrācijas ES jautājumos. Tika panākta arī vienošanās, ka Saeimas Eiropas lietu komisija uzņems praktikantu no Armēnijas Nacionālās sapulces, bet 26. jūnijā mūsu valsti oficiālā vizītē apmeklēja Armēnijas prezidents Roberts Kočarjans.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!