• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Zviedriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2002., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.09.2002., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Zviedriju

Trešdien, 11.septembrī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvji tikās ar Zviedrijas Bruņoto spēku komandieri ģenerāli Johanu Ivaru Hederstetu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Zviedrijas sadarbību militārajā un ārkārtēju situāciju novēršanas jomā.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums informēja viesi par komisijas likumdošanas darbu un atzīmēja, ka tieši vakar komisija atbalstījusi izskatīšanai pirmajā lasījumā likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par sadarbību ārkārtēju situāciju novēršanas, gatavības un reaģēšanas jomā”.

Pārrunāti arī jautājumi, kas skar bruņoto spēku finansējumu Latvijā un Zviedrijā. Dz.Kudums pastāstīja par Saeimas pieņemto Valsts aizsardzības finansēšanas likumu, kas paredz stabila aizsardzības budžeta nodrošināšanu 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta, sākot no 2003. līdz 2008.gadam. Savukārt J.I.Hederstets atzīmēja, ka Zviedrijas bruņotie spēki tiek pārveidoti, pamatojoties uz galveno mērķi — aizstāvēt pilsonisko sabiedrību, līdz ar to izdevumi bruņoto spēku vajadzībām Zviedrijā varētu pieaugt.

Sarunas dalībnieki atzīmēja Latvijas un Zviedrijas sekmīgo sadarbību programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros un atzina, ka nepieciešama turpmāka attiecību padziļināšana.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!