• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai un Dānijai rūp drošība Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2002., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66510

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.09.2002., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai un Dānijai rūp drošība Eiropā

Vakar Rīgā uzturējās Dānijas aizsardzības struktūru pārstāvji

Vakar, 18. septembrī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvji tikās ar Dānijas Karalistes parlamenta Aizsardzības komisijas pārstāvjiem un aizsardzības ministru Svendu Ogi Jensbiju.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Dānijas sadarbību militārajā un aizsardzības jomā.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums pateicās Dānijas pusei par atbalstu Latvijas bruņoto spēku veidošanā, kā arī pastāstīja par komisijas likumdošanas darbu, īpaši akcentējot Saeimas pieņemto Valsts aizsardzības finansēšanas likumu, kas paredz stabila aizsardzības budžeta nodrošināšanu 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta laikā no 2003. līdz 2008. gadam. Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Aleksandrs Kiršteins atzinīgi novērtēja līdzšinējos Latvijas un Dānijas sadarbības virzienus, tostarp politiskajā, tehnoloģiju un militārajā jomā, kā arī nacionālo bruņoto spēku virsnieku profesionālajā sagatavošanā.

Abas puses pārrunāja Latvijas un Dānijas sadarbību miera uzturēšanas spēkos, atzīmējot militārpersonu dzīves apstākļu turpmākas uzlabošanas nepieciešamību, militārā personāla apmācību (pašlaik Dānijā studē divpadsmit Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji) un Latvijas iespējamo specializāciju NATO ietvaros, militārās policijas, medicīnas vienību un sapieru vienību sastāvā.

Nobeigumā Latvijas un Dānijas pārstāvji atzina, ka turpmāk jāpadziļina attiecības aizsardzības jomā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!