• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atvadām no skaidrās naudas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2002., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas ekonomikas pastarīti

Vēl šajā numurā

20.09.2002., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atvadām no skaidrās naudas

Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) kopā ar Latvijas Banku izstrādā nosacījumus, lai Latvijā tiktu ieviesta elektroniskā nauda. Kā pastāstīja LKA prezidents Teodors Tverijons, elektroniskās naudas aprite notiks līdzīgi kā tagad bezskaidras naudas norēķini ar debetkartēm. Plānots, ka elektronisko naudu emitēs komercbankas. Tajā pašā laikā monetārie principi tiks saglabāti, būs “tikai cits izpildījums”, sacīja LKA vadītājs. Lai ieviestu elektronisko naudu Latvijā, nepieciešamas jaunas tehnoloģijas, kas var apstrādāt viedkartes. Vajadzīgi jauni bankomāti, jauni POS termināli, lai visās tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietās nodrošinātu attiecīgus norēķinus. Starptautiskas norēķinu karšu izdevējorganizācijas ir noteikušas, ka bankām viedkaršu apstrādei jābūt gatavām līdz 2005.gadam.

“Skaidras naudas ēra iet uz beigām,” sacīja Tverijons, norādot, ka, piemēram, Singapūrā pilnībā uz elektroniskās naudas norēķiniem plānots pāriet 2008.gadā.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!