Par “Lido” lidmašīnu skrejceļa malā
Pēc skaita astotā “Lido” ēdināšanas iestāde, kur var garšīgi un samērā lēti paēst, atvērta lidostā “Rīga”. Bārs un restorāns darbojas jau mēnesi, bet septembra sākumā pirmos apmeklētājus uzņēma arī bistro. “Lido lidostas” direktore Rita Šļivka stāsta, ka dienā šeit iegriežas 500 līdz 1000 cilvēku! Galvenie klienti nepavisam nav pasažieri, bet gan pavadītāji un sagaidītāji.
Ārzemnieki pirmām kārtām vērtē interjeru: gaiši, stilīgi un dārgi. Nevainojami ieklāts ozolkoka parkets, ozolkoka galdi un grebumiem rotāti ar zīdu apvilkti krēsli, gotiski krēsli, arī bāra lete grebta ozolā, pie sienas - antikvāra bufete! Kvadrātveidīgie sutas novilcēji virs plītīm ar malahīta krāsu padarīti senatnīgi, tie izskatās kā no kodināta vara darināti. Pie zāles griestiem, kura kopā ar virtuvi aizņem 800 kvadrātmetru, piekārti pieci koka lidaparāti. Kā dizains, tā mēbeles un dažādi tautiski nieciņi, kā vienmēr, ir pašu “Lido” meistaru veikums.
Starp citu, sēdot pie bāra letes, var novērot, kā pavārs gatavo jūsu pēc īpašas ēdienkartes pasūtīto ēdienu - piemēram, sautētus spinātus ar gailenēm un safrāna mērci vai tīģergarneles. Var pasūtīt pat tādus ēdienus, kuri ēdienkartē nemaz nav minēti. Protams, tas maksās mazliet dārgāk nekā jau gatavs ēdiens blakusesošajā bistro, bet arī tur labi ēdina. Ieteicams ir karpas, kartupeļu un siera sacepums. Daudz un garšīgi.
Īpašā lidostas atmosfēra valda arī šejienes “Lido” - zālē nekādas burzmas, bet aiz loga - plašas debesis un skrejceļš. Un vispārēja gaidu noskaņa.
“ČAS”