• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Lido" lidmašīnu skrejceļa malā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2002., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66609

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmēja prasmi atrast savu nišu

Vēl šajā numurā

20.09.2002., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Lido” lidmašīnu skrejceļa malā

Pēc skaita astotā “Lido” ēdināšanas iestāde, kur var garšīgi un samērā lēti paēst, atvērta lidostā “Rīga”. Bārs un restorāns darbojas jau mēnesi, bet septembra sākumā pirmos apmeklētājus uzņēma arī bistro. “Lido lidostas” direktore Rita Šļivka stāsta, ka dienā šeit iegriežas 500 līdz 1000 cilvēku! Galvenie klienti nepavisam nav pasažieri, bet gan pavadītāji un sagaidītāji.

Ārzemnieki pirmām kārtām vērtē interjeru: gaiši, stilīgi un dārgi. Nevainojami ieklāts ozolkoka parkets, ozolkoka galdi un grebumiem rotāti ar zīdu apvilkti krēsli, gotiski krēsli, arī bāra lete grebta ozolā, pie sienas - antikvāra bufete! Kvadrātveidīgie sutas novilcēji virs plītīm ar malahīta krāsu padarīti senatnīgi, tie izskatās kā no kodināta vara darināti. Pie zāles griestiem, kura kopā ar virtuvi aizņem 800 kvadrātmetru, piekārti pieci koka lidaparāti. Kā dizains, tā mēbeles un dažādi tautiski nieciņi, kā vienmēr, ir pašu “Lido” meistaru veikums.

Starp citu, sēdot pie bāra letes, var novērot, kā pavārs gatavo jūsu pēc īpašas ēdienkartes pasūtīto ēdienu - piemēram, sautētus spinātus ar gailenēm un safrāna mērci vai tīģergarneles. Var pasūtīt pat tādus ēdienus, kuri ēdienkartē nemaz nav minēti. Protams, tas maksās mazliet dārgāk nekā jau gatavs ēdiens blakusesošajā bistro, bet arī tur labi ēdina. Ieteicams ir karpas, kartupeļu un siera sacepums. Daudz un garšīgi.

Īpašā lidostas atmosfēra valda arī šejienes “Lido” - zālē nekādas burzmas, bet aiz loga - plašas debesis un skrejceļš. Un vispārēja gaidu noskaņa.

 

“ČAS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!