• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iekšzemes kopprodukta reālo pieaugumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2002., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66649

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kredītiem privatizēto mājokļu sakārtošanai

Vēl šajā numurā

20.09.2002., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iekšzemes kopprodukta reālo pieaugumu

Iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma dati par 2002.gada pirmo pusi attaisno cerības uz Latvijas ekonomikas attīstības tempiem un ir labs signāls par mūsu valsti, uzskata finansu ministrs Gundars Bērziņš.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, IKP pieaugums Latvijā otrajā ceturksnī ir bijis 4,9% un pirmajā pusgadā kopumā – 4,4%.

“Kopprodukta pieauguma temps ir iepriecinošs rādītājs, un pirmā pusgada rādītāji ļauj mums saglabāt gada prognozi iepriekšējā līmenī – 5—5,5% robežās, norāda finansu ministrs. “Turklāt pozitīvi vērtējams ir fakts, ka gandrīz visas nozares, izņemot tranzītu, uzrāda labus pieauguma tempus. Kopējie ekonomikas attīstības rādītāji būtu vēl augstāki, ja tos balstītu arī tranzīta nozares attīstība.” Finansu ministrs turklāt uzsver, ka pasaules ekonomikā vērojama stagnācija, atsevišķās valstīs — pat lejupslīde, un tikai pāris lielās ekonomikas ir spējušas saglabāt augstus pieauguma tempus (Ķīna, Indija), un Eiropā Latvijas rādītāji ir vērtējami kā ļoti atzīstami.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!