• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts ieņēmumu dienestu, saistībā ar Saeimas parlamentārās komisijas paziņojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2002., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66717

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zaķusalas atspērienu

Vēl šajā numurā

24.09.2002., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts ieņēmumu dienestu, saistībā ar Saeimas parlamentārās komisijas paziņojumu

Lai izpildītu Ministru prezidenta uzdevumu, Valsts ieņēmumu dienests (VID) izveidoja darba grupu, kuras uzdevums bija pārbaudīt Saeimas parlamentārās komisijas premjeram iesniegto informāciju un komisijas paziņojumā minētos faktus. Veicot detalizētu informācijas pārbaudi, darba grupa konstatēja sekojošo:

— P.Braževičs nav iesniedzis nevienā no VID struktūrvienībām konkrēto ziņojumu;

— P.Braževičs nav saņēmis atteikumu par krimināllietas ierosināšanu uz konkrētā ziņojuma pamata;

— informācija par gaļas kontrabandas shēmām, kas iesniegta VID struktūrvienībām, ir pārbaudīta. Par gadījumiem, kuros ir konstatētas krimināli sodāmas darbības un gūti pierādījumi, ir ierosinātas krimināllietas. Gadījumos, kad iesniegtā informācija ir bijusi nepietiekama krimināllietas ierosināšanai, ir tikušas un joprojām tiek veiktas operatīvās un izziņas darbības, lai savāktu attiecīgus pierādījumus pret vainīgajām personām, tai skaitā arī pret muitas darbiniekiem;

— pašreizējā valsts civildienesta sistēma Valsts ieņēmumu dienestam būtiski ierobežo iespējas atbrīvot no civildienesta darba devēja uzticību zaudējušas muitas amatpersonas.

Sagatavotais darba grupas ziņojums pirmdien, 23. septembrī, tiks nogādāts Ministru prezidentam Andrim Bērziņam. Tā kā ziņojums kopā ar pielikumiem satur VID rīcībā esošo pirmstiesas izmeklēšanas informāciju, premjeram sagatavotā vēstule tiks nosūtīta kā konfidenciāla.

Papildus tam darba grupa nolēmusi informēt finansu ministru Gundaru Bērziņu par Korupcijas apkarošanas centra darbinieku, kuri veic gaļas kontrabandas lietu izmeklēšanu, sniegto informāciju un īpašo viedokli par atsevišķiem Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļiem.

Acīmredzot atsevišķi Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi savu priekšvēlēšanu kampaņu nolēmuši veidot uz mūsu traģiski bojāgājušā kolēģa rēķina, nepamatoti nomelnojot VID un tā darbiniekus.

Pirmstiesas izmeklēšanas materiālu publiskošana, amorāla rīcība, izmantojot traģiski noslepkavotā V.Liscova vārdu savu politisko ambīciju sasniegšanai, un neētiska rīcība attiecībā pret VID darbiniekiem ir novedusi pie tā, ka Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi nevis sekmē kontrabandas lietu izmeklēšanu, bet traucē patiesības noskaidrošanai un vainīgo sodīšanai.

 

Valsts ieņēmumu dienesta Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!