• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar pateicību patiesam Latvijas draugam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2002., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai apzināmies savu, zviedru un latviešu, tuvību

Vēl šajā numurā

24.09.2002., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar pateicību patiesam Latvijas draugam

ASV Mičiganas štata gubernatoram pasniegts Triju Zvaigžņu ordenis
VIKE1.JPG (35631 bytes)
Sestdien Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē: Amerikas Savienoto Valstu Mičiganas štata gubernators Džons Englers ar kundzi un Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga
Foto: Juris Krūmiņš
VIKE2.JPG (37748 bytes)
Sestdien Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē: Imants Freibergs, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, Valsts prezidenta padomnieks Andrejs Pildegovičs sarunā ar ASV Mičiganas štata gubernatoru Džonu Engleru un Amerikas vēstnieku Braienu Karlsonu

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga sestdien, 21. septembrī, Jūrmalas rezidencē tikās ar ASV Mičiganas štata gubernatoru Džonu Engleru un pasniedza viņam II šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Prezidente uzsvēra gubernatora lomu un ieguldījumu, veidojot aktīvu sadarbību starp Latviju un ASV Mičiganas štatu izglītības un vides jomā, kā arī sniedzot atbalstu Latvijas bruņoto spēku izaugsmei.

Gubernators nodeva V.Vīķei–Freibergai savas valsts prezidenta Džordža Buša sveicienus līdz ar visai atzinīgu vērtējumu par prezidentes runu šoruden ANO Ņujorkā.

Sarunā abas puses bija vienisprātis, ka ir likti labi pamati, lai izvērstu plašākus kontaktus starp Latvijas un Mičiganas pavalsts augstākajām mācību iestādēm, kā arī padziļinātāk pievērstos ekonomisko sakaru izaugsmei.

Pārrunātas Latvijas iekšpolitiskās un ārpolitiskās aktualitātes, starptautiskie notikumi. Runājot par gaidāmo NATO galotņu sanāksmi Prāgā, Dž.Englers uzsvēra, ka atbalsta Latvijas drīzāku iekļaušanu NATO un vēlas būt viens no pirmajiem valsts apsveicējiem pēc iespējamā NATO pozitīvā lēmuma šajā jautājumā šā gada novembrī.

Džons Englers ir ietekmīgs Republikāņu partijas pārstāvis un pieredzējušākais ASV gubernators, jo ir šajā amatā kopš 1990.gada. Latviju un Mičiganas štatu saista ilggadēja sadarbība aizsardzībā, izglītībā, zemkopībā un vides aizsardzībā. Senators ir veicinājis un atbalstījis Mičiganas štata partnerattiecību programmas noslēgšanu ar Latviju, atbalstījis Latvijas uzaicināšanu NATO, atbalstījis ASV un Baltijas valstu partnerattiecību hartas parakstīšanu, sekmējis biznesa aprindu delegāciju apmaiņu starp Latviju un ASV, atbalstījis abu valstu augstskolu studentu apmaiņu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!